Annons

Hennes idé kanske kunde uppfattas som lite naiv och blåögd. Men det behöver tydligen inte vara fel. För efter artikeln hörde många av sig till Kajsa Thirén. Både från media och sådana som ville hjälpa till på olika sätt.

– Jättemånga hörde av sig, det var helt sinnessjukt. Både små och stora företag och ett 15-tal personer, berättar Kajsa Thirén.

Dag med guldkant

Tanken var att skapa en dag med lite guldkant åt människor med missbruksproblem. Att erbjuda dem hårvård, mat, fika och kanske någon liten present. En dag då de blir sedda och som de kan minnas med glädje.

Blir det som du hoppades?

– Nej, det blir mycket större. Eller kanske som jag hoppades - men som jag inte trodde skulle vara möjligt.

Många vill hjälpa

Annons

Hon har fått mat från ett företag, frukostfrallor från ett hotell, en tjej kommer att göra ett särskilt smycke - armband som alla får, fyra massörer ska ge massage, en person fixar naglarna, tre personer ska baka, ett konditori skänker en tårta, någon har skänkt läsk, hennes mamma gör graverade glas till var och en och så kommer det 12-15 elever från Bäckadalsgymnasiets frisörlinje årskurs 2.

– Jag har tvingats tacka nej till både frisörer, massörer och några som ville baka, berättar Kajsa Thirén.

Det enda som inte är helt klart är lokalen, en samlingslokal, men hon hoppas få snart besked från Hyresgästföreningen i det område där hon bor.

De som erbjuds att få en Sunny Day fredagen den 20 maj är drygt tio personer från Villa Vita, en behandlingsverksamhet i Mullsjö.

En del personer har också skänkt pengar så hon har öppnat ett företagskonto. De pengar som eventuellt blir över blir en start för nästa år.

Blir det någon fortsättning nästa år?

– Jag hoppas verkligen det och jag hoppas att min idé kan sprida sig till andra håll i landet också.