HV71 drabbades av två nya skador i hemmamötet med Linköping i lördags. Både backen Kristofer Berglund och lagkaptenen Ted Brithén drabbades av mjukdelsskador i överkroppen. Ingen av dem kommer till spel i veckans båda matcher mot Örebro och Färjestad. I bästa fall är de tillbaka till omstarten på annandag jul.
– Det är svårt att säga om de är tillbaka då eller om det dröjer lite till. Det finns en risk att de behöver ytterligare tid innan de är redo, säger sjukgymnasten Andreas Frostemark.
HV71 har ytterligare två backskador, men både Ryan O´Byrne och Lawrence Pilut närmar sig en comeback.
– O´Byrne har en inre ledbandsskada i knäet, och det går bra för honom. Han kommer nog att träna med laget i viss del nästa vecka och jag tror att han är redo till den 26:e, säger Frostemark.

Fakta

Ishockey, SHLHV71-Örebro HKLäget i HV71: Niklas Hansson är tillbaka efter nästan en månads sk..

Fakta

Ishockey, SHLHV71-Örebro HKLäget i HV71: Niklas Hansson är tillbaka efter nästan en månads skadefrånvaro. Kristofer Berglund, Ryan O´Byrne, Lawrence Pilut, Ted Brithén, Teemu Laine och Björn Melin saknas på grund av skador.Mot Örebro går Lias Andersson och Filip Ahl in i truppen, vilket innebär att HV71 har två målvakter, sex backar och 13 forwards att tillgå.Läget i Örebro: Förlorade med 2-3 borta mot Brynäs i senaste omgången och är nia i tabellen. Får tillbaka Daniel Viksten, men tvingas däremot klara sig utan Viktor Ekbom och Henrik Löwdahl.”Borta mot HV71 får vi räkna med att de kommer komma ut med en jäkla fart och stå upp. Det hade vi erfarenhet av sist vi mötte dem där nere. Vi måste vara vaksamma från start”, säger assisterande tränaren Lars Ivarsson till Nerikes Allehanda.Nedsläpp: 19.00, Kinnarps Arena.Jnytt tippar: 4-3 efter straffar.

”Gått väldigt bra”
– För Pilut har det gått väldigt bra efter hans axeloperation. Vi har en plan att han ska komma in i spel i januari, och vi tror att det blir under första halvan av månaden.
Det är däremot mer osäkert när forwarden Björn Melin, som bara har spelat nio SHL-matcher den här säsongen, kan vara tillbaka.
– För hans del ligger det på längre sikt, det finns inga planer på spel den närmaste tiden. Vi kommer att göra en ny bedömning i januari, sedan får vi se var det ligger, säger Andreas Frostemark.
Finns det risk att säsongen är över?
– Vi har inte kommunicerat någon sådan risk och vi pratar inte i negativa termer. Vi vet bara att det kommer att ta ytterligare tid och det inte är aktuellt med spel innan januari.

Två raka förluster
Med skadesituationen som råder i laget är Niklas Hanssons comeback minst sagt välkommen. Nyförvärvet från Rögle inledde säsongen övertygande men drabbades av en axelskada i hemmamötet med Karlskrona för fyra veckor sedan.
– Det blir tufft för honom att redan nu spela på samma nivå som innan skadan. Men vi såg alla vilka kvaliteter han har, så att han är tillbaka kommer betyda mycket, säger Johan Lindbom.
HV71 förlorade mot både Rögle och Linköping förra veckan, och framför allt insatsen i Ängelholm lämnade mycket i övrigt att önska.
– Förra veckan är vi inte nöjda med, framför allt inte matchen mot Rögle. Mot Linköping skapade vi tillräckligt med målchanser, men pucken ville inte in, säger Lindbom, vars lag nu tar emot Örebro i Kinnarps Arena.
– Det är ett svårläst lag som har bra effektivitet och är farliga i omställningarna. Vi måste hålla ihop laget och inte tappa puck på fel ställen. Vi har två viktiga matcher den här veckan, så jag vill att vi visar glöd och desperation.

SHL