Annons

Under lördagen blev han stor matchhjälte för HFF när han tack vare sina två mål såg till att Husqvarna vann med 2-1 mot Asarum och därmed befäster sin andraplats i tabellen efter Karlskrona.

- Vilken debut, säger HFF-tränaren Daniel Culha och ler. Vi har ju haft svårt att göra mål under hela säsongen trots att vi skapat mycket. Men vi har varit ineffektiva när chanserna har dykt upp och därför är det kul att se en kille som lyckas omgående.

Det hade inte gått mer än en dryg minut innan Petrus Kocadag slog till för första gången när han efter ett inlägg bröstade in ledningsmålet.

Lyckades direkt

- Sådana lägen har vi skapat tidigare också men då har vi inte haft någon spelare där. Nu lyckades vi direkt, fortsätter Daniel Culha.

Visserligen kvitterade Asarum i mitten av halvleken, men innan pausvilan slog Petrus Kocadag till igen när han i en snabb omställning gjorde 2-1.

Annons

Den andra halvleken blev mållös även om båda lagen hade möjlighet att göra mål. 2-1 stod sig tiden ut och HFF har därmed fem poängs marginal ner till tabelltrean.

- Jag tittar inte i tabellen över huvud taget. Det är prestationen som är viktig för min del. Vi investerar den här säsongen för att kunna växa och vara med och slåss kanske nästa säsong. Eller säsongen efter det. Jag är glad att föreningen gett mig tålamod att bygga något på sikt så det är egentligen där som jag har fokus just nu.

Petrus Kocadag är en spelare som Daniel Culha känner till väl. Han hade hand om honom i Råslätt när han var tränare där och vet kapaciteten.

- Nu fick vi en möjlighet att ordna med en övergång här i sommar, och den möjligheten tog vi. Jag är mycket nöjd med att ha honom i laget.

Matchfakta

Husqvarna FF-Asarum 2-1 (2-1)

1-0 (2) Petrus Kocadag. 1-1 (17) Johannes Hedén Hultgren. 2..

Matchfakta

Husqvarna FF-Asarum 2-1 (2-1)

1-0 (2) Petrus Kocadag. 1-1 (17) Johannes Hedén Hultgren. 2-1 (34) Petrus Kocadag.

Publik: 206 på Vapenvallen