Sent på tisdagskvällen basunerade NHL-klubben Buffalo Sabres ut att de har skrivit ett tvåårigt ”entry-level”-avtal med Lawrence Pilut. Därmed lämnar den 22-årige backen HV71, trots att ett år återstod på det gällande kontraktet.

- Det ska bli kul. Det blir ett äventyr att åka över och se hur allt är. Jag längtar redan nu, det ska bli spännande att åka på camp och tävla direkt, säger Pilut till Jnytt.

Pilut har en framgångsrik SHL-säsong bakom sig, stod för åtta mål och 30 målgivande passningar på 52 SHL-matcher och togs ut i den svenska VM-truppen. Han fick dock inte någon speltid i turneringen utan tvingades lämna Köpenhamn i söndags sedan flera NHL-förstärkningar anslutit. Nu väntar en veckas vila, han berättar att han ska ta det lugnt och ladda batterierna inför sommarträningen.

Annons

- Jag tycker det har varit en rolig säsong, det har gått bra för egen del. Det känns som jag mer har blivit den spelare jag vill och ska vara. Jag vill bidra mycket offensivt, och det släppte i år vilket var skönt. Jag tar med mig det dit bort, jag ska spela med samma pondus och självförtroende där.

Prisades dubbelt

Tingsrydssonen prisades dubbelt efter att SHL-säsongen var avslutad. Han fick både ta emot utmärkelsen Salming Trophy och priset för årets back på SHL-galan – och nu belönas han med ett NHL-kontrakt. Han sticker över på ett första läger i juni. I slutet av augusti återvänder han till Buffalo och NHL-äventyr.

- Jag kommer köra med HV i sommar, jag tycker det är bra fysträning där. Jag gillar att ha grabbar att tävla med och det blir perfekt att vara med där.

Buffalo har huserat i NHL:s bottenregioner de senaste åren. Laget tränas av den meriterade backen Phil Housley.

NHL
SHL