Jimmy verkade mycket överraskad över utmärkelsen som delas ut varje år av P4 Jönköping, men ville inte ta åt sig hela äran själv utan tillägnade priset till spelare och övriga ledare i klubben.
⁃ Jag är helt beroende av spelare och andra ledare, men hela klubben och våra fans kan känna sig stolta, säger Jimmy.

J-Södras tränare Jimmy Thelin blev idag ”Årets Smålänning”, utsedd av P4 Jönköping. Foto: Caroline Eriksson
Foto: Caroline Eriksson
Brorsan Timmy intervjuades i P4. Foto: Caroline Eriksson
Foto: Caroline Eriksson
Foto: Caroline Eriksson
Foto: David Westh

Hyllad av Tommy
Med på överraskningen var bland andra Jimmys bror och J-Södras anfallare Tommy Thelin som sa så här om att Jimmy blev tilldelad utmärkelsen.
⁃  Han är värd all uppmärksamhet, han har en bra förmåga att få med sig folk och får med sig respekt även bland äldre, säger Tommy.

Även Lars-Åke Lagrell, mångaårig ledare i Svenska Fotbollförbundet, fanns med vid prisutdelningen och hyllade Jimmys fotbollskunskap som han tycker är en grund till framgången.
⁃ Det går inte att forma ett lag på annat sätt (än med en bra fotbollskunskap), och spelarna litar på varandra vilket är Jimmys förtjänst, säger Lars-Åke.

Privatpersoner nominerar
Det är privatpersoner som är med och nominerar personer till priset, innan en jury utser den slutgiltiga vinnaren och i år blev det alltså Jimmy Thelin.

Juryns motivering:
”Genom filosofin att sätta laget före jaget och behålla ödmjukhet och fokus genom varje match har Jimmy Thelin skrivit svensk idrottshistoria. Med samma envishet som det en gång krävdes av de småländska bönderna för att bryta åkermark ur stenrika jordar har Jimmy Thelin lugnt och metodiskt fått Jönköpings Södra att växa och ta steget upp i fotbollens finrum igen efter 46 år. För sina insatser som tränare i J-södra tilldelas han Årets Smålänning 2015.”