Annons

Assyriska är klart för division 1 trots att det blev förlust med hela 0-4 mot Dalstorp. Men det förstörde inte glädjen när seriesegern var ett faktum.

– Det är höstens första förlust och vi har slagit ut Kalmar och gått till gruppspelet i Svenska cupen. Är det någon gång man kan ta en förlust är det när vi går upp i division 1. I kväll ska vi njuta, det är vi värda, säger Andreas Tegström.

– Det är lika roligt varje gång man vinner något. Jag har sagt till killarna att de ska njuta eftersom det är de här minnena man kommer ha med sig.

”Inte många som trodde på oss”

Direkt efter slutsignalen utbröt ett vilt firande på planen – och det fortsatte i omklädningsrummet. Glädjen var enorm bland spelare och ledare.

– Det är helt fantastiskt. Det var inte många som trodde på oss inför säsongen. Spelarna har hela tiden kommit in och presterat, när någon har varit skadad eller avstängd har någon annan klivit fram. Det gör att det blir en bra press, säger Tegström när han summerar den framgångsrika säsongen.

Annons

– Sedan har jag som tränare nöjet att alla spelare kommer på träningarna. Vi gjorde det valet inför den här säsongen eftersom vi vill ha spelare som lägger ner sin själ på att bli bättre och på att göra laget bättre. Vi har ett så pass ungt lag att det finns mycket att bygga vidare på.

Två seriesegrar

Andreas Tegström har under sina tre år i Assyriska fört laget till två seriesegrar, men han vill inte lyfta fram sin egen betydelse.

– Jag känner mig bara lycklig att jag har fått vara med på den här resan. Vi är en grupp som har presterat ihop, och då kan man nå en väldigt bra framgång. Det här är ett bygge som har pågått i tre år.

Assyriska får nu börja förbereda för en framtid på en högre nivå i seriesystemet. Andreas Tegström menar att det finns en stabil grund att stå på.

– Det kommer säkert in fyra-fem nya spelare. Vi har ett ungt och utvecklingsbart lag som vi ska fortsätta utveckla ännu mer, säger tränaren, som sitter på ett utgående kontrakt.

– Vi får ta ett snack. Nu vill jag bara njuta av den här framgången.

Vad vill du själv?

– Just nu vill jag bara fokusera på och smälta det här. Vi har gjort något jäkligt bra ihop.

Relaterat: Se bilderna från Assyriskas firande
Live-published photos and videos via Shootitlive

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV. Se hur Assyriska firar seriesegern direkt efter matchen. Du kan även lyssna på en intervju med Midhad Jukovic.