En föreställning om superhjältar, tonårsliv och det svåra i att hitta och acceptera sig själv. Så beskrivs showen Superhjältar som nu kommer till Jönköping.

Föreställningen, som spelas på Kulturskolan klockan 14 på onsdagen, handlar om fyra superhjältar som går i samma gymnasieklass. Kvartettens krafter är bland annat att de kan frysa rörelser, skapa föremål ur tomma intet och läsa av andras känslor.

Men samtidigt som de ska bekämpa skurkar ska de också försöka leva sina liv som tonåringar.

– Det avgörande för mig är inte vilka superkrafter en superhjälte har, utan hur personen hanterar sina styrkor och svagheter. Med andra ord, vem är superhjälten bakom sin mask, bakom sin superstyrka? Det vi alla har gemensamt med superhjältar är att vi bär på masker. Men i stället för en fysisk mask så bär vi på en bild som vi vill andra ska ha av oss. Just detta tror jag en stor del av uppväxten som tonåring handlar om, säger Filip Burman, manus och regi, i ett pressmeddelande.

Annons

Föreställningen vill också visa att teckenspråkets möjligheter gör Superhjältar till en show som blir effektfull och skapar specialeffekter utan att använda flådiga program i datorn.

Pjäsen pågår i en timme. Den är gratis för alla döva och teckenspråkiga.

Fakta Superhjältar

Vad: Föreställning

Var: Kulturskolan Jönköping

När: 7 november, klockan 14

L..

Fakta Superhjältar

Vad: Föreställning

Var: Kulturskolan Jönköping

När: 7 november, klockan 14

Längd: En timme

Manus och regi: Filip Burman

Medverkande: Amina Ouahid, Tommy Rangsjö, Dawn Jani Birley, Aino Hakala

Scenografi och kostymdesign: Tanja Honkanen

Ljusdesign: Charlie Åström

Maskdesign: Gabriel Jim Nal

Arrangör: Vätterbygdens Dövas Förening Jönköpingslän och Teckenspårkigas förbund i samarbete med Kulturskolan och Junedalsskolan

Föreställningen kommer också att spelas i Göteborg, Stockholm, Vänersborg och Lund under den veckolånga riksturnén.