Annons

1919 startade Svf och jubileumsåret firas vid olika tillfällen. Det handlar exempelvis om invigning av solceller, start av nya utbildningar, renovering och ombyggnation och gästföreläsningar.

Den 18 maj blir det extra festligt då det byggs en utomhusscen i Jönköping. Då samsas Svfs Musiklinje, kören Nova, Jönköpings kammarkör och Jönköpings orkesterförening om utrymmet och framför bland annat delar ur Carmina Burana. Två timmar senare kliver Ola Salo upp på scenen med Consoul, Svfs Musiklinje och Svfs Storband.

Räknar med fullsatt

– Vi räknar med att det blir ”fullsatt”, vilket i det här fallet innebär max 1 100 personer. Vi kan redan nu lova att det blir en fantastisk kväll, som du helt enkelt inte vill missa. Tipset är att ta med en egen stol eller filt men lämna bilen hemma den här kvällen eftersom vi saknar parkeringsplatser för så här många besökare, säger skolchef Anders Georgsson i ett pressmeddelande,

Annons

Biljetter finns att köpa från och med nu, där allt eventuellt överskott från konserterna kommer att gå till Equmeniakyrkans arbete för alla barns rätt till skolgång, som bedrivs i flera olika projekt och länder.

Scenskiss.
Foto: Skiss/pressbild

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app