Wall of Heroes heter platsen där HV71 en gång om året kommer att ha en ceremoni som får sitt porträtt uppsatt. Förra året valdes tio personer in till väggen som finns utanför Big Ice Sportsbar och i år har juryn valt ut fyra personer som får den ärofyllda utmärkelsen.
Det handlar om Thomas Lindster, som var lagkapten under fem säsonger på 1980-talet och som varit styrelseledamot i 20 år, Tom Cewers, som var klubbens läkare i över 25 år, Rune Nordén, som tog över HV71:s hockeyskola 1985 och än i dag, 89 år gammal, är aktiv som ledare för HV71:s yngsta – och Kaspari Barota, stor supporterprofil i Klapp & Klang och North Bank Supporters under många år.

Sedan 1971 har föreningen HV71 drivits med ett stort engagemang av fantastiska människor – både..

Sedan 1971 har föreningen HV71 drivits med ett stort engagemang av fantastiska människor – både på och utanför isen. Det är vi stolta över och tycker att det har blivit dags att hylla dessa lite extra. Wall of Heroes blir platsen där de som inte kan få sin tröja hissad i taket, men ändå haft en stor betydelse för HV71, uppmärksammas.Varje år kommer föreningen i samband med en hemmamatch att ha en ceremoni och hylla ett antal personer, som också får sitt portätt uppsatt på Wall of Heroes.Vilka som som får sin bild på väggen utses av en jurygrupp bestående av Owe Jungåker, Bengt Halvardsson och Johan Davidsson.Källa: HV71.

Annons

"Inget jag väntat mig"
– Det var en överraskning. Det här var inget jag hade väntat mig alls, så jag känner glädje och stolthet, säger han.
Barota är en av HV71:s mest kända supportar genom åren. Han såg sin första match säsongen 1977/78 och blev fast direkt.
– Jag tittade på NHL-matcher redan när jag bodde i en liten by i Libanon. Vi hade inte tv själva så jag gick över till grannarna och tittade. Då hade jag en dröm att gå på matcherna och vara i publiken. Jag minns att HV71 vann mot Frölunda i första matchen jag såg på plats och att jag var väldigt glad när jag kom hem, säger han.

Tvingades sluta med trumman
Barota gick med i Klapp & Klang vid bildandet och blev efter några år trumslagare i klacken – och det är just trumslagandet som har gjort honom känd.
– En kille som kallades Bamse hade en trumma med sig när jag började gå på matcherna, och jag var som en svans bakom honom eftersom jag var så nyfiken. Men han försvann och jag tog över trumman 1985. Jag fortsatte fram till för några år sedan då jag fick tinnitus. En läkare uppmanade mig att sluta eftersom det skulle bli värre annars.
Även om trumslagandet är över går Kaspari Barota fortfarande på HV71:s matcher och inför mötet med Djurgården 16 januari kommer han att få beträda isen. Då är det nämligen dags för årets ceremoni för Wall of Heroes.
– Jag har gjort mycket för laget och för klacken, men jag är fortfarande en vanlig människa. Jag är mycket blyg privat, säger den inbitne supportern.

Vem tycker du ska få sitt påträtt uppsatt på Wall of Heroes nästa gång? Kommentera nedan.

SHL