Annons

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

IBF Falun-Jönköpings IK 10-4 (4-1, 3-1, 3-2)

Målskytt..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

IBF Falun-Jönköpings IK 10-4 (4-1, 3-1, 3-2)

Målskyttar, Falun: Alexander Galante Carlström, 3, Victor Wettergren, 2, Alexander Hallén, Emil Ruud, Emil Johansson, Johannes Larsson, Malte Lundmark.

JIK: Emil Nilsen, Rickard Hessmer, Simon Karlsson, Hannes Blomkvist.

Publik: 897, Guide Arena.

Ja, Falun lade grund till segern redan i första perioden. Dalkarlarna öppnade målskyttet när knappt halva perioden var spelad och gjorde ytterligare tre mål innan JIK fick till en reducering.

Annons

– Jag kan köpa om vi förlorar mot ett bättre lag. Men vår egen insats, framför allt i första perioden, var inte bra. Det känns jäkligt bittert att vi inte var med bättre från start. Det var jobbigt att få den starten. Uppförsbacken var lika brant som hoppbacken på Lugnet, säger Mickael Fredriksson, som utvecklar hur det såg ut under de inledande 20 minuterna.

Dubbla mål gav nytt hopp

– Det var kanske den sämsta perioden av oss. Det var ett mirakel att 1-0-målet inte kom tidigare. Vi bjöd hej vilt på chanser, men samtidigt hade vi bud på att göra tre eller fyra mål. Med tanke på hur mycket vi bjöd på var det inte konstigt att det stod 4-1.

Falun drygade ut ledningen ytterligare i andra perioden som slutade 3-1 i hemmalagets favör.

– Vi fick bättre grepp på dem bakåt, men å andra sidan blev anfallsspelet lidande, säger Fredriksson om mellanakten.

JIK reducerade två gånger om i tredje perioden, vilket betydde att Faluns ledning var nere i tre mål. Men gästerna kom inte närmare än så. Den senaste säsongens SM-finalist gjorde ett nytt målryck och vann matchen med 10-4.

”Behöver inte vara raketforskare”

– Tredje perioden var bra. Vi höll dem på utsidan i försvaret trots ett så stort underläge. Efter våra mål hade vi slagläge och det fanns hopp. Men tyvärr rasade vi ihop lite på slutet, säger Fredriksson.

JIK har två storförluster den här säsongen – och den gemensamma nämnaren är långa bortaresor. För två veckor sedan fick Jönköpingslaget se sig besegrat med 2-9 mot Dalen i Umeå.

– Man behöver inte vara raketforskare för att inse att vi måste göra något annorlunda. Det är något vi får prata om och analysera. Det är väldigt olika mot hur det har sett ut hemma mot Sirius och Storvreta, säger Mickael Fredriksson.