Annons

Hansson WL, som just nu är högst rankad av Sveriges hopphästar, var en av de två hästar som Peder Fredricson valde mellan inför VM. Jobbet gick dock till Christian K.

– Jag kommer att hoppa Hansson i Volkswagen Grand Prix. Han har haft en liten vila och kommer att vara i bra form. Han är just nu högst rankad av alla hopphästar i Sverige på Svenska Ridsportförbundets ranking. Det är en väldigt försiktig häst, som har gått oerhört bra i år. Jag har bara haft honom i lite mer än ett halvår, men det har fungerat fantastiskt bra redan från början. Hansson är redan en väldigt bra Grand Prix-häst och han kan säkert gå mästerskap så småningom, säger Fredricson i ett pressmeddelande.

"Underbar häst"

Peder Fredricsons andra häst på Elmia är Crusader Icen. Hingsten har segrat i internationella tävlingar med Stephanie Holmén i år, men de senaste månaderna tävlats av Fredricson.

Annons

– Crusader är en underbar häst att jobba med. Han är arbetsvillig och har ett fantastiskt temperament. Han är ju bara sju år ännu, så han befinner sig fortfarande på lärostadiet, säger han.

Peder Fredricsons mest kända häst, All In, kommer att vila fram till att världscupen drar igång senare i höst.