Wayne's Coffee är en franchisekedja som finns på flera orter. Nu har deras kafé i Jönköping fått nya ägare. Systrarna Irini Marouli och Gia Syraka har för första gången klivit in i branschen.

- Finns det något trevligare än att ha ett kafé mitt i staden och mingla med folk? frågar sig Gia Syraka.

- Det är mycket jobb som man kanske inte tänkt på tidigare, men det är roligt. Det måste hållas rent, det ska vara kravmärkt, vi ska ha ett bra bemötande och bra service. Det är bara roligt, fyller Irini Marouli i och får medhåll av sin syster.

- Jag tror vi har det i oss, och att detta passar oss bra.

Har sökt serveringstillstånd

Det kommer köpas in nya möbler och sättas ut blommor på staketet runt uteserveringen. De nya ägarna har sökt serveringstillstånd och deras ärende ska prövas i juni. De berättar att de har jobbat hårt de senaste veckorna och att de räknar med en invigning under första helgen i juni.

Annons

- Det kanske inte syns så mycket än och det har varit lite slött på Wayne's. Det är gott kaffe här och allt är kravmärkt. Det kan inte ligga ett kafé här utan att folk kommer hit, säger Irini Marouli.

Kommer ni förändra något?

- Vi kan inte ändra på Wayne's koncept, och det ska vara kravmärkt och snabbt men ändå färskt. Man ska kunna ta med sig, eller sitta här och ta det lugnt.

- Vi tycker utbudet är litet och det ska vi utöka. Mer smörgåsar, baguetter och wraps, berättar Gia Syraka.

Systrarna är säkra på att det kommer gå bra att jobba ihop, och ser fram emot tiden som kaféägare.

- Vi har alltid drömt om detta och det är inte en impulsgrej. Vi vet inte hur det kommer gå, kanske blir det toppenbra, kanske inte. Men det kommer bli jättekul, avslutar Irini Marouli.