Annons

När jag tänker på Gunnar tänker jag på honom hemma i sin källare i Trånghalla. Han drar fram bild efter bild och visar mig,
– Kanske kan den här blden passa, eller den här - det finns en bra historia till den. Vi tittade på bilder tillsammans och åt Margits goda hembakade skorpor.
Utan Gunnar Berglund hade Jönköping Förr och Nu inte funnits på Jnytt. Gunnar har i artikelserien förenat sina stora intressen, foto – historia och skrivande.

Vi kommer sakna hans noggrannhet – ingenting undgick hans granskande öga.
Hans kunskap – det Gunnar inte visste om Jönköpings historia är inte värt att veta. Samt hans värme - under den ibland sträva ytan fanns ett varmt hjärta och en finurlig humor.
Vi kommer att sakna Gunnar och  vill tacka för allt han gjort för Jönköping Förr och Nu. Våra tankar går till hans hustru och klippa Margit och barn och barnbarn.

Gunilla Bunnvik.

Annons


Fredagen den 18 september kom ett telefonsamtal med beskedet att Gunnar Berglund var död. Som alltid i sådana här fall tycker man det kommer oväntat och framförallt ångrar man sig för att man inte tagit nog med kontakter.  Jag pratade med Gunnar och hans Margit i augusti och lovade återkomma under hösten och visa en del äldre Jönköpingsbilder jag fått tillgång till. Så blev det inte nu.

Jag kom att lära känna Gunnar under 2011 då Jnytt kontaktade mig om att hjälpa till att skriva texter till Gunnars bilder från Jönköping. Han hade lanserat konceptet Jönköping Förr och Nu och det var med stor glädje jag antog utmaningen. Gunnars bildsamling var stor, och hade han inte en bild så hade han kontakter. Utan bilder blev det inga artiklar.

Under senare tid har hans skrivande varit i mindre omfattning på grund av vacklande hälsa. Han har dock hela tiden hållit ett vakande öga över mig och sett till att mina uppgifter varit korrekta. Någon gång har vi haft olika åsikt, men Gunnars har varit rätt. Naturligtvis fortsätter jag med Jönköping Förr och Nu och hoppas att jag kan förvalta det fina arv min mentor Gunnar lämnade efter sig.

Lennart Lindberg

 

.