Annons

Assyriska tog sig till Tornvallen med två raka segrar bakom sig. Men den lilla segersviten skulle få ett abrupt slut i Skåne.

Torns IF tog ledningen genom Anton Kinnander efter en halvtimmes spel. Assyriska kvitterade visserligen till 1-1 bara några minuter senare när Johannes Ehn höll sig framme, men det målet skulle inte räcka till poäng.

– Vi kom inte upp i nivå, men är ändå med i halvtid. Vi är inte riktigt där idag och det gör att vi får det tufft att vinna mot bra motstånd i division 1, säger Andreas Tegström.

"Är vi på topp kan vi mäta oss med dem"

Efter pausvilan gjorde Dylan Kosik Sulaiman mål mitt i den andra halvleken och Ludvig Bergman satte 3-1 i inledningen av slutkvarten. Ett mål som stängde matchen och dränkte alla tankar på poäng för gästande Assyriska. Under lördagen var det fysiska Skånelaget bättre än sina kombattanter.

Annons

– De är fysiska, det är de, men de har många bra spelare också och har rätt mycket spets. Det är ett bra lag, men är vi på topp kan vi mäta oss med dem, säger Tegström och fortsätter:

Vad är det du inte tycker stämmer idag?

– Ibland blir det så som man absolut inte vill att det ska bli, vi är inte mentalt närvarande och då vinner de första-, andra- och tredjebollar. Men det är en bra väckarklocka för oss, vi måste vara påkopplade varje match, säger Assyriskas tränare och beskriver matchbilden som en där hans lag trots allt hade några bra perioder.

– De försökte sätta hög press och vi spelade oss ur den rätt enkelt. Vi hade stunder med mycket boll och de hade stunder med boll. Sen är de jobbiga runt straffområdet. Men vi hade några bra perioder, bland annat efter målet till 1-1 och efter paus. Deras ledningsmål till 2-1 kommer lite ologiskt. Vi får inte till någon helhet och det hackar för oss.