Annons

Polisen att en man som är född i slutet av 1990-talet har tafsat på en tjej, som uppges vara något yngre än han själv, och att övergreppet även filmats av ett vittne, som också slog larm. Filmen finns nu hos polisen.

– Mannen ska ha tafsat på kvinnan på olika sätt och hon upplevde det som obehagligt och kränkande, berättar Roger Olsson vid Jönköpingspolisen.

Två polispatruller åkte till platsen och grep mannen, men det finns även misstankar om att det kan finnas fler misstänkta. Det kan också ha varit fler tjejer som blivit utsatta.

Annons

Det har dock bara gjorts en polisanmälan där det förekommer en man som utsatt en tjej för brott.

– Åklagaren leder utredningen, så får vi se vad utredningen visar. Just nu handlar det om en tjej som drabbats och en gärningsman, men det kan ju tillkomma saker under utredningens gång, berättar Roger Olsson.

Många ungdomar ska ha befunnit sig i Stadsparken när övergreppet ägde rum och den utsatta tjejen och två vittnen blev hemkörda av polisen.

– Det var fint väder och ungdomarna brukar hänga i Stadsparken, så det var nog därför de var där, säger Roger Olsson.

Den misstänkte mannen anhölls senare på lördagskvällen, och anhållandet hävdes av åklagare på söndagsförmiddagen. Mannen ska dock fortfarande vara misstänkt och han ska ha blivit förhörd av polisen.