Annons

Adam Gemheden och J-Södra kom under förra sommaren överens om ett lärlingskontrakt som sträcker sig över ett och ett halvt år. 18-åringen fick vänta på sin debut i superettan, men till slut kom den. I säsongens sista seriematch, hemma mot Norrby, fick han göra ett inhopp.

Till årets säsong är förutsättningarna annorlunda eftersom han får vara med och konkurrera från början.

– Detta är på något sätt ett avgörande år. Jag sitter på ett lärlingskontrakt och måste visa att jag vill tillhöra truppen. Det är klart att jag vill spela, säger Gemheden, som beskrivs som en mångsidig spelare.

Live-published photos and videos via Shootitlive

”Olika saker att jobba med”

– Jag konkurrerar egentligen på två positioner, dels på mittfältet och dels som wingback. Det finns olika saker att jobba med beroende av position. Men jag behöver bli snabbare med boll, inte bara med fart utan även i tanken.

Annons

Under 2018 spelade Gemheden, som har J-Södra som moderklubb, 18 matcher för samarbetsklubben Tenhults IF i division 3, och det är tänkbart att det blir spel där även i år.

– Vi har inte pratat så mycket om det, utan vi får se hur det ser ut. Men jag skulle tro att det blir någon kombination som förra året, säger han.

Adam Gemheden trivs för övrigt mycket bra i Peralada, där J-Södras läger nu har nått halvvägs.

Vill göra bättre säsong

– Det är mycket bra. I går och i dag har det varit bra väder. Hotellet är väldigt bra och det är bra upplagt, säger han efter torsdagens första av två träningspass.

– Egentligen var det spel överlag, både defensivt och offensivt och att komma förbi linjen och attackera därifrån.

J-Södra vill göra en bättre säsong än 2018, då det aldrig lossnade.

– Förra året får vi se som en inte positiv säsong. I år är målsättningen att komma högre upp i tabellen och någonstans finns det en vision om att gå upp. Det är nästan samma trupp, men vi har fått in några nya spelare. Sedan har ”Bränna” (tränaren Andreas Brännström) kommit in med nya idéer och ett nytt tankesätt, säger Adam Gemheden.

JnyttTV: En annan ung spelare, Benjamin Tannus, om lägret och sina egna förväntningar på säsongen.

Läs även: