Annons

På söndagen inleddes juniorvärldsmästerskapen i orientering i danska Århus med sprint. Där finns det lokal representation i form av IK Hakarpspojkarnas Isa Envall.

– Det är svårt att sätta upp ett resultatmål i och med att jag är junior och utvecklas. Drömmen är att nå topp sex, om jag gör ett bra lopp har jag chans att komma där. I JVM har jag mest fokus på medeldistansen, det är prio ett för mig, sade hon till Jnytt i en intervju inför mästerskapet.

Det blev just en femteplats, fast på sprintloppet. Isa var blott fem sekunder från en medalj och slagen med 19 sekunder av schweiziska guldmedaljören Eline Gemperle.

”Enormt hög nivå”

Tilda Östberg och Samuel Pihlström blev medaljörer i sina första JVM-lopp någonsin när de tog varsitt tog silver. Halva den svenska landslagstruppen placerade sig på topp sex.

Annons

– Det är jätteroligt. Alla visar en enormt hög nivå. Alla tolv (i truppen) visar att vi är här för att slåss om fina placeringar. Gör man en riktigt bra prestation kan det bli en hur bra placering som helst. Det var ju ingen som planerat att det skulle bli så här, säger juniorlandslagets förbundskapten Kalle Dalin i ett pressmeddelande.

I morgon, måndag, fortsätter junior-VM med långdistans utanför Silkeborg.