Annons

Emma Johansson har redan provat på spel i Svenska Basketligan och Wetterbygden Sparks. Under den gångna säsongen tillhörde hon Francisco Pintos insiderotation.

"Med sina dryga 190 cm, en “avig” vänsterhand och ett mod utöver det vanliga har Emma Johansson alla förutsättningar för att en dag spela på den stora internationella scenen", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Tilda Sjökvist har under vintern som gått spelat i Basketettan med sin moderförening, Brahe Basket.

"Ljus framtid tillmötes"

Nu står det alltså klart att det blir Francisco Pinto och hans ledarstab ansvar att försöka förädla talangerna när de tar plats i Wetterbygden Sparks ligatrupp till hösten.

– Med all rätt har både Emma och Tilda dragit på sig uppmärksamhet från andra verksamheter runtom i Basketsverige. Att vi nu lyckats övertyga dem om att stanna på hemmaplan vittnar om att även vi bedriver en attraktiv verksamhet här i Vätterbygden. Emma kan säkert intyga att det är ett stort steg att tävla med och mot de bästa på seniornivå kontra att vara en talangfull junior vilket förutsätter att alla parter har tålamod i denna process. Vi är dock övertygade om att med rätt sorts utbildning så går både Emma och Tilda en ljus framtid tillmötes som basketspelare. Att den nu dessutom går via Wetterbygden Sparks känns naturligtvis både spännande, inspirerande och ansvarsfullt, säger sportchefen Dennis Aulander i pressmeddelandet.

Annons

Duon har också blivit kallad till sommarens första landslagsläger för DU 16-landslaget i Norrköping där målet är att ta plats i den slutgiltiga EM-truppen i Skopje, Makedonien i slutet av augusti.