Matchen inleddes i ett högt tempo, gästerna klev upp högt i sin press under den inledande kvarten. J-Södra kunde dock spela sig ur pressen, om än med vissa problem vid något tillfälle.

Istället kunde hemmalaget ta tag i matchen och bli det spelförande laget. Men det skapades inte mer än några halvchanser. Arni Vilhjalmsson bröt ett uppspel och var på väg att sticka ifrån i ett friläge. Men han blev lite för obeslutsam och chansen rann ut i sanden.

Inte heller gästerna skapade någon rejäl målchans i den första halvleken. Farligast blev det när mittfältaren Mohammed Abubakari sköt och tvingade Anton Cajtoft att sträcka ut och tippa bollen till hörna.

Den andra halvleken var snarlik den första, lagen skapade några bra chanser men den sista skärpan saknades. Symptomatiskt för två lag som haft svårt att vinna matcher den senaste tiden.

Annons

Tommy Thelin, som hyllades inför matchen efter att ha passerat 300 matcher i J-Södra, stod för några fina skarvar till medspelare. Först fick Dzenis Kozica ett bra läge, men sköt utanför. I nästa situation var det Daryl Smylie som fick bollen, hans skott gick rakt på Peter Abrahamsson i Häckens mål.

Med en knapp kvart kvar hade Paulinho ett skott i stolpen. Och minuten senare skulle bortalaget ta ledningen. Ahmed Yasin fick väldigt enkelt rinna igenom på en långboll och dra in bollen under Anton Cajtoft.

J-Södra försökte och försökte efter målet, Kalle Ekman fick göra allsvensk debut när han byttes in. Men några större kvitteringschanser skapades inte, och J-Södra fick se sig besegrade.

Jnytt-TV, André Calisir om matchen och målsituationen. Se dessutom presskonferensen efter matchen, på grund av teknikstrul föll inledande del av presskonferensen tyvärr bort.

Jönköpings Södra IF - BK Häcken 0-1 (0-0)

0-1 (78) Ahmad Yesin

Varningar, J-Södra..

Jönköpings Södra IF - BK Häcken 0-1 (0-0)

0-1 (78) Ahmad Yesin

Varningar, J-Södra: Smylie

Häcken: Farnerud, Abrahamsson

Publik: 3 491


Foto: David Wreland