Kristoffer Fagercrantz spelade i J-Södra säsongen 2010 och bildade tillsammans med Pär Cederqvist en framgångsrik offensiv duo. Men det blev bara en säsong hos ”de gröne”. Inför säsongen 2011 gick flyttlasset till Kalmar FF för spel i allsvenskan. Men där blev det begränsat med speltid och efter en och en halv säsong blev det ett nytt klubbyte, och nu väntade spel med Halmstad BK, en klubb han tidigare hade representerat.

En match från start

Nu meddelar han dock att den aktiva karriären är över.

– Jag har bestämt mig för att lägga ner fotbollen, och i de banorna har jag funderat de två sista åren, säger han i en intervju med Fotbolltransfers.com.

I år blev det bara en match från start och tio inhopp för ett HBK som tog klivet upp i allsvenskan efter bara ett år i superettan.

– Jag har tappat glädjen för fotbollen och inte tyckt att det är lika roligt. Jag har inte fått spela så mycket, vilket säkert påverkat. Många lagkamrater har tyckt att jag varit bäst i hela laget på försäsongen, men ändå har jag inte fått spela, säger han.

”Var jävligt roligt”

I stället väntar en civil karriär. På måndag kommer han att börja jobba på Derome Byggvaror.

När han ser tillbaka på fotbollskarriären nämner han året i J-Södra som en av höjdpunkterna.

– Året vi gick upp med HBK förra gången (2012), när jag var utlånad från Kalmar, hade vi en jäkligt rolig höst. Vi hade ett jäkla go, bra sammanhållning och kände oss starka. Samtidigt var året i Jönköpings Södra jävligt roligt. Debuten i pojklandslaget var häftig, att få spela på för sitt land, och även första hemmamålet på Guldfågeln Arena, säger Kristoffer Fagercrantz till Fotbolltransfers.com.