– Det var ingen i målgården där, sa tränaren Pelle Gustafsson irriterat efter matchen.

Timmie Persson.
Foto: Peter Wilsson

Pelle Gustafsson.
Foto: Peter Wilsson

Edwin Johansson.
Foto: Peter Wilsson

Drygt tre minuter in i den tredje perioden satte Visby/Roma 3–1 bakom David Elmgren i Dalens mål.

Tiden gick utan att Dalen skapade några större farligheter och de allra flesta i Skandiamäklarna Center i Norrahammar började nog räkna in en förlust.

Men via reducering av Edwin Johansson och sedan kvittering av Julius Selle Larsson tvingade Dalen fram en förlängning.

Men man ville ha mer. I stället för en trepoängare fick hemmalaget ett mål bortdömt i slutet av matchen, något som fick Pelle Gustafsson, tränare i Dalen, irriterad.

– Det var ingen i målgården där. Det är ingen som är i närheten av målgården. Nu har vi haft ... Nej, jag ska inte, nej. Jag kommer gå och visa honom klipp, jag vill ha hans åsikt, sa Gustafsson efter att ha sett klipp på det bortdömda målet.

Annons

Vad tror du han kommer säga?

– Det vet jag inte, förhoppningsvis får vi tillbaks något, sa Gustafsson som i övrigt var nöjd med hur laget uppträdde, och framför allt det faktum att man vägrade ge upp trots underläge.

– Det är ett gäng krigare här, det är en jäkla karaktär på killarna det lovar gott inför fortsättningen.

Matchen i övrigt då?

Den första perioden slutade oavgjort, 0–0.

I den andra perioden var det gästerna från Gotland som tog ledningen med 1–0, men Timmie Persson, Dalens assisterande kapten kvitterade till 1–1 efter knappt halva matchen.

Med knappt två minuter kvar att spela av perioden tog åter Visby ledningen.

Dalen fick dock en snabb chans till kvittering då man fick straff, en straff som skulle slås av Daniel Håkansson. Men Håkansson missade pucken vid mittcirkeln och därmed gick den chansen om intet.

Målvaktsjakt

I Dalen stod alltså David Elmgren i mål i skadade Anton Svenssons frånvaro. Elmgren stod för en stabil insats. När det gäller Anton Svensson så räknar Dalen bort honom för resten av den här säsongen. Dalens tränare Pelle Gustafsson räknar med att kunna kommunicera ut mer gällande Svenssons skada inom de närmaste dagarna.

Klart är att Dalen är på målvaktsjakt.

– David går in och gör en bra match, han är bra och vi litar på David men vi måste få in en till så vi har ett dygn kvar på oss att försöka hitta någon ny. Det är bara att sätta sig vid datorn och telefonen, sa Pelle Gustafsson.

Hockeyns transferfönster stänger vid midnatt i morgon.