Annons

Som Jnytt tidigare rapporterat har Eskilsminnes skyttekung Robin Hofsö tränat med J-Södra i veckan. Efter passet på tisdagen återvände dock 25-åringen till Skåne efter två träningar med Jönköpingslaget i Elmiahallen.

– Det är en kul utmaning att visa upp sig i laget, sen är jag inte i toppform. Men det var kul att komma hit och visa upp mig, säger Hofsö till Jnytt.

I torsdags kom han hem från en semester och på fredagen fick han via sin agent höra att han blivit inbjuden på ett provspel hos J-Södra. Han uttrycker det som att det bara var att ställa om.

– Jag har tränat på egen hand, men det är inte samma sak som att köra på planen. Men jag har gjort vad jag kunnat här nu, säger Hofsö som gjorde 19 mål för Eskilsminne i division 1 förra säsongen, han är dock kontraktslös just nu.

Annons

– Mitt mål är väl att komma till Superettan, det är där jag vill visa mig och känner att jag har en chans att kunna göra något. Men vi får se hur det blir.

Hur tycker du det har gått?

– Det gick väl helt okej, även om det är som det är. Men jag har visat vad jag kan så bra jag kunnat.

Helsingborgs Dagblad har rapporterat om intresse från såväl Eskilsminne som Landskrona BoIS i division 1. Inledningsvis ska det även funnits intresse från Trelleborgs FF, enligt HD.se. Spelaren själv vill till Superettan och hymlar inte med vad han hoppas på nu.

– Jag hoppas såklart att få chansen här. Det verkar vara en fantastisk klubb och ett gott gäng, jag har blivit bra bemött och vi får hoppas på det bästa.

Brännström: "Han vet hur det blir mål"

Robin Hofsö gjorde 19 mål i division 1 södra för Eskilsminne under 2018.
Foto: Erik Boström

J-Södras tränare, Andreas Brännström, har i tidigare intervju med Jnytt sagt att J-Södra är ute efter en djupledsgående forward.

– Robin är mer en straffområdesspelare ska väl sägas, och nu får vi värdera det. Är han tillräckligt bra för att vara här? Ja, det är han. Men ska vi gå för en annan typ? Det är det vi får sätta oss ner om på något sätt, men det är en bra kille. Ibland är det bra att se hur de kommer in i gruppen också och det var inga problem alls.

– Vi har sagt att om vi hittar rätt ska vi ta in en forward till i truppen. Sen kan jag alltid känna att det är orättvist med provspel och det är svåra förutsättningar på något sätt. Han är en ganska tydlig spelartyp, en boxspelare som vet hur det blir mål.

Hur mycket kan en spelare visa på träning, eller handlar det mer om att se vilken typ det är?

– Ja, exakt. Det är alltid lite tufft att vara på provträning eftersom träningarna kanske inte anpassas efter dig. I den bästa av världar spelar vi även en träningsmatch så man får vara sig själv i större utsträckning, avslutar Brännström.

Angående den brasilianska duon Júlio César Fernandes och Ramiel Faris är det inte klart hur det blir, meddelar sportchef Andreas Jankevics i ett sms till Jnytt.