- Jag var emot det länge och tyckte det var dags att begrava bandet. Men nu har vi repat tillsammans flera gånger och det känns jäkligt roligt, berättar sångaren Göran Holmqvist.
- Det kommer att låta mycket 60-tal. Vi kör bara låtar gjorda före 1970 och spelar på våra gamla instrument för att få fram det rätta soundet. Vi använder riktiga rörförstärkare. Det ska inte låta som ett vanligt coverband, fortsätter han.

Turnerade i Danmark
The Hoods fick nästan kultstatus i Jönköping då bandet vann en popbandstävling och fick ge sig ut och turnera på ungdomsgårdar och klubbar. Framför allt hade bandet stora framgångar i Danmark.
- Jag tror att vi spelade i nästan varenda by i Danmark på den tiden. En tid var vi husband på innestället Revolution i Köpenhamn, då körde vi fem spelningar varje kväll, säger Göran och berättar att de då träffade och spelade tillsammans med flera av den tidens stora artister, som dök upp på klubben efter sina egna gig.

Jammade med Jeff Beck
- Pink Floyd, Small Faces och Young Rascals var några som kom dit. En kväll dök det upp ett band som ville jamma tillsammans med oss. Vi tyckte de var lite väl stökiga och sångaren bara stod och drack whiskey, men de fick lira. Det var Jeff Beck Group och sångaren var Rod Stewart, minns Göran med ett skratt.
The Hoods har genom åren gjort ett antal spelningar i Jönköping sedan splittringen i början av 70-talet. Men det här är första gången sedan storhetstiden hela originalsättningen finns på plats. Sångaren Göran Holmqvist, Jan-Åke "Knasen" Sundbring på gitarr, basisten Tommy Sörensen och trummisen Arne Klingberg.

Ska låta som förr
- Det är länge sedan vi träffades, så nu har vi så jäkla kul. Vi har många minnen tillsammans, säger Göran.
Jönköpingspubliken kommer att få höra ett The Hoods som låter precis som förr.
- Vi har aldrig gjort några egna låtar utan alltid spelat covers. Det blir låtar ur den gamla repertoaren, men har faktiskt övat in en del nya också, berättar Göran.
Lovin Spoonfuls gamla hits Summer in the City och Daydream finns med på spellistan liksom The Moves klassiska Blackberry Way och Bee Gees hit Massachusetts från 1967.
- Det kommer att låta precis som förr. Det blir mycket stämsång, garanterar Göran.