J-Södra förlorade med 1-0 hemma mot Häcken. Matchens enda mål gjordes av Ahmad Yasin i matchens 78:e minut.

- Det är en stor besvikelse givetvis. Jag tycker vi gör en bra fotbollsmatch, men vi måste bli bättre i båda straffområdena. De gör mål från ingenting och det känns extra tungt, säger Tommy Thelin till Jnytt efter matchen.

"Saknas lite beslutsamhet"

J-Södra försökte och försökte framåt, Thelin själv hade några fina skarvar till sina medspelare. Dzenis Kozica och Daryl Smylie fick varsina bra skottlägen, men avsluten var aldrig riktigt nära att gå i mål.

- Vi saknar lite beslutsamhet kanske, vi är väldigt bra till den sista tredjedelen. Men vi måste våga panga på och inte tänka så mycket utan slå dit bollen, det är okej att missa.

Hyllades inför avspark

Inför matchen fick Tommy Thelin blommor och tavla, han hyllades efter att ha nått upp till 300 matcher i J-Södra. Den trehundrade matchen spelades mot IFK Göteborg.

Annons

- Det var rätt rörigt precis när vi skulle gå ut, men det är klart det är tacksamt. Jag blir väldigt glad, och det tror jag alla som jobbar eller sliter för något skulle bli av uppmärksamheten. Både Green Machine och Gröna Gojjer uppmärksammade det, och det är sådant man aldrig glömmer.

Hade du koll själv på att det blivit 300 matcher?

- Nej, jag tror ingen hade sådär bra koll. Det var Patrik Westerberg på Cmore som hade koll på det. Men det är kul så här i efterhand.

Halva säsongen spelad

Halva den allsvenska säsongen är nu spelad, J-Södra ligger sju poäng över kvalstrecket.

- Någonstans hade vi kunnat ta några poäng till, men man får de poängen man förtjänar och vi måste bli bättre både i försvarsspelet och anfallet. Vi gör mycket bra, men släpper in lite för mycket och gör lite för lite mål. Kan vi krydda till det kanske vi kan ta fler segrar i höst, avslutar Thelin.

Jnytt-TV, André Calisir om matchen och målsituationen. Se dessutom presskonferensen efter matchen, på grund av teknikstrul föll inledande del av presskonferensen tyvärr bort.

Relaterat: 19-åring gjorde allsvensk debut
Relaterat: Tamt J-Södra föll mot Häcken

3 poäng - Fredric Fendrich, som vanligt ett bra passningsspel och gediget arbete på mitten.

..

3 poäng - Fredric Fendrich, som vanligt ett bra passningsspel och gediget arbete på mitten.

2 poäng - Stian Aasmundsen, tillsammans med kollega Fendrich på mitten gjorde norrmannen en ny fin insats. Aasmundsen var bra mot Östersund, och han var bra idag.

1 poäng - Alex Portillo, spanjoren har spelat in sig rejält i den svenska fotbollen. Väldigt bolltrygg, vilket gör att J-Södra alltsomoftast har bra uppspel från backlinjen.

Tommy Thelin var besviken efter J-Södras förlust mot Häcken.
Foto: David Wreland