Annons

Det såg länge ut att bli tre poäng för Jönköpings Södra i bortamötet med allsvenska nykomlingen Sirius.

Jnyttligan

3 poäng: André Calisir. Calisir visar prov på en gryende storform. I dag var han lite överallt..

Jnyttligan

3 poäng: André Calisir. Calisir visar prov på en gryende storform. I dag var han lite överallt på plan - och han gjorde det bra.

2 poäng: Anton Cajtoft. Stod, framför allt i den första halvleken, för ett par riktigt vassa räddningar. Tillbaka på allvar!

1 poäng: Tommy Thelin. Han är inte känd för att vara en huvudspelare, men nickmålet höll hög klass. Bra i spelet över hela planen.

MATCHFAKTA

Sirius–J-Södra 1–1 (0–0)

Mål: 0–1 Tommy Thelin (61), 1–1 Kim Skoglund (88).

Varningar, Sirius: Jesper Arvidsson. J-Södra: Robert Gojani, Stefan Karlsson.

Domare: Kristoffer Karlsson, Höganäs.

Publik: 4 928.

Men när det bara återstod två minuter av ordinarie matchtid satte inhoppande Siriusspelaren Kim Skoglund kvitteringen till 1–1.

– Det är klart att det är bittert, i bland är det svårt att värja sig, de gör det bra, sa J-Södras lagkapten om det sena kvitteringsmålet.

– Summerar vi matchen är en poäng godkänt. Det är en svår bortamatch.

Den första halvleken präglades av att Sirius hade mycket boll och att J-Södra fick försvara sig. De gånger Sirius tog sig genom J-Södra, ja då stod Anton Cajtoft i vägen.

– "Cajjan" räddar kvar oss i första, det ger oss möjligheten att ta poäng, sa Tommy Thelin om målvaktens insats i matchen.

Nickmål

När ungefär 15 minuter var spelade av den andra halvleken så satte då J-Södras lagkapten sitt andra mål för säsongen. Och det var riktigt snyggt, och tämligen ovanligt för J-Södras nummer 9. Thelin nickade in bollen i mål bakom Sirius målvakt Joshua Wicks.

Annons

– Ja, det var ett par år sedan, det var nog sista året i Superettan, sa Thelin om nickmålet.

Efter målet förväntade sig de flesta en anstormning från hemmalaget, men J-Södra stretade emot bra och man höll sånär Sirius borta från målprotokollet.

– Andra halvlek gör vi det bra försvarsmässigt och släpper inte till så många målchanser, konstaterade Tommy Thelin som nu får vila fram till på söndag då laget åter spelar match.

Då möter man en annan nykomling, AFC Eskilstuna, hemma på Stadsparksvallen.

– Vi har haft tre tuffa matcher nu på åtta dagar, jag tycker att insatsen arbetsmässigt i dag är väldigt bra.

Hyllar fansen

Den stora snackisen inför matchen på Studenternas var annars gräsets kvalitet. Sirius tvingades spela sin förra hemmamatch i Gävle efter det att gräset på Studenternas inte fått godkänt.

Och planen var inget vidare i dag heller, redan i inledningen av matchen släppte gräset.

– Det är inte så mycket att lägga energi på, de har godkänt planen och det var lika för båda, sa Tommy Thelin som var glad över att det var så pass många supportrar på plats på Studenternas.

– Det är kul att se så många som har åkt den långa vägen, vi måste tacka för stödet.