Annons

J-Södra och GIF Sundsvall spelade 0-0 i en match där underhållningsvärdet var lågt under 90 minuter. De heta målchanserna uteblev nästan helt och det blev egentligen bara farligt vid fasta situationer.

– En poäng i högen efter en helt okej bortamatch, summerar Tommy Thelin.

Spelarna som var bäst i J-Södra

Jnytt-ligan

Tre poäng: Joakim Karlsson

Mittbacken vann många dueller och bidrog till att J-Södra ..

Spelarna som var bäst i J-Södra

Jnytt-ligan

Tre poäng: Joakim Karlsson

Mittbacken vann många dueller och bidrog till att J-Södra höll nollan för andra matchen i rad.

Två poäng: Tom Siwe

Defensivt fanns det inte mycket att klaga på i J-Södra. Siwe gjorde en stabil insats på sin vänsterbacksposition.

En poäng: Tommy Thelin

Jobbade över stora ytor och var J-Södras främsta vapen i anfallsspelet. Tog hand om frisparkarna och gjorde det för det mesta bra.

– Man får inte glömma att det finns en motståndare också. Sundsvall har gjort det väldigt bra defensivt, det är svårt att göra mål på dem. Det är ett bra fotbollslag som bara har släppt in sex mål på åtta matcher. De släpper inte till många målchanser.

”Blåste rätt mycket”

Det var ingen rolig match att titta på. Hur var den att spela?

– Det blåste rätt mycket, och det gjorde att lagen hade varsin halvlek. Det var den stora anledningen till att vi kunde sätta högre press i andra. Men vi fastnade bakom deras backlinje och fick inte till det sista. Vi hade egentligen bara några halvfarliga lägen efter fasta situationer.

Árni Vilhjálmsson är skadad. Vad betyder det för ert anfallsspel?

Annons

– Det är väldigt tråkigt för oss, men i och med att vi har så flytande anfallsspel och är så rörliga går det bra ändå. I förra matchen kunde vi ha vunnit med 7-0, vi har goda ersättare.

Poäng tre matcher i rad

Thelin menar att laget får analysera vad som inte fungerade i spelet mot Sundsvall, men konstaterar också att man inte får dra för stora växlar av en match.

– Vi har haft en väldig fart i vårt anfallsspel hemma. I dag skulle vi ha haft mer fart och tempoväxlat mer, säger han.

J-Södra tog poäng för tredje omgången i rad och har bara släppt in ett mål på dessa tre matcher. Närmast väntar hemmamöte med Djurgården på torsdag.

– Vi har precis som förra året möjlighet att ta poäng i varje match. Vi har gjort bra prestationer i nästan alla matcher, säger Tommy Thelin.