Annons

J-Södras storvinst till trots så var kapten Thelin behärskad i sin analys av matchen.

De var bäst i J-Södra

Jnytt-ligan

3 poäng - Tommy Thelin, iskall när han förvaltade straffen i ett viktigt läge preci..

De var bäst i J-Södra

Jnytt-ligan

3 poäng - Tommy Thelin, iskall när han förvaltade straffen i ett viktigt läge precis innan paus. Avgjorde matchen när han var minst lika kall i ett friläge. Även förutom målen så var lagkaptenen bäst i J-Södra i dagens match.

2 poäng - Daryl Smylie, stod för en riktig pärla när han smekte in 0-1 och senare ordnade han straffen som innebar 0-2. Stod som många andra för en väldigt bra insats matchen igenom.

1 poäng - Fredrik Fendrich, ny stormatch av Fendrich. Vann mycket boll och gjorde det han skulle med ett enkelt passningsspel, låg bakom straffsituationen när han vann en av många närkamper på defensiv planhalva.

– Lagets insats är bra, men sett till prestation är matchen mot blåvitt bättre från vår sida. Det är en jämn match tills vi gör 1-0, det tvingar fram dem lite i banan och vi kom till rätt många bra lägen, säger Thelin till Jnytt efter matchen.

Gjorde mål med säker straff

J-Södra tog ledningen efter ett elegant mål av Daryl Smylie. Just Smylie tryckte sig fem minuter innan paus förbi och fram i straffområdet och blev nerdragen av både en och två hemmaspelare. Fram stegade Tommy Thelin, och med bara några få minuter till paus kom straffen i ett viktigt läge av matchen. Thelin var säkerheten själv och skickade målvakten till höger och bollen till vänster för att göra 0-2, till synes helt utan nerver.

Annons

– Nej, jag tycker inte det var så mycket nerver. Tränar man lite på det så är man rätt lugn, jag tänkte på att jag skulle försöka lägga den lågt.

Thelins andra mål i matchen, som innebar 0-3 var ett fint kontringsmål som avslutades med ett läckert avslut. Falkenberg försökte gå på kontring efter en hörna, Fredrik Fendrich bröt en långboll och andrabollen hamnade hos Alex Portillo. Spanjoren slog en fin passning fram till Pawel Cibicki som i sin tur frispelade Thelin.

– Portillo slår en fantastisk passning till Pawel som gör det bra på kanten och min försvarare släpper mig så jag kommer loss. Målvakten kommer ut snabbt så jag tänkte att en lyftning över honom räcker.

Hyllar bortafansen

Efter 0-3 var Falkenberg ett slaget lag som spelade helt utan självförtroende. I andra halvlek anföll J-Södra mot de tillresta bortasupportrarna och Thelin hyllar södrafansen för deras insats på lördagen.

– De var fantastiska denna match och hoppade och sjöng hela tiden. Det känns bra att vi kunde ge dem en förhoppningsvis bra resa hem, kanske en blöt resa hem också.

Blir lagets resa hem också blöt?

– Ja, jag sitter med en Calippo och en Zingo här så det är fullt ös.