Annons

Matchfakta

Ishockey, Hockeyettan södra vår

Helsingborgs HC-HC Dalen 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Dalens ..

Matchfakta

Ishockey, Hockeyettan södra vår

Helsingborgs HC-HC Dalen 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Dalens målskyttar: Victor Romfors, Jonathan Tholander.

Publik: 87, Olympiarinken.

Dalen är i stort behov av poäng för att ha en realistisk chans att nå förstaplatsen som betyder playoff till allsvenskan.

Mot Helsingborg knep Norrahammarslaget tre viktiga poäng – efter en jämn och målsnål tillställning.

Skåningarna tog ledningen med 1-0 när knappt halva första perioden var spelad. Enligt Jonathan Tholander speglade det inte händelserna ute på isen.

– De hade kanske lite tryck i början, men ju längre tiden gick desto mer tog vi över. Vi dominerade stort i slutet och totalt sett var vi det bättre laget, säger han.

Annons

Dalen fick utdelning när Victor Romfors kvitterade i powerplay blott 34 sekunder in i andra perioden. Något mer mål föll inte i mellanakten.

Båda målen i powerplay

– Vi styrde det mesta och skulle fått in fler puckar, men de ville inte in. Vi spelade bra och rörde på fötterna, och det gjorde att de inte hann med, konstaterar Tholander.

Mål snabbt efter periodvilan var Dalens segerrecept i den här matchen. Bara 48 sekunder in i tredje perioden satte Jonathan Tholander det matchavgörande målet – i ett nytt numerärt överläge.

– Det var lite tur. Jag skulle egentligen spela ett genomspel genom zonen, men pucken kom tillbaka till mig och det var bara att lägga in den i ett nästan öppet mål, säger den 26-årige forwarden, som även spelade fram till 1-1-målet.

– Det var helt okej för egen del men inte mer än så. Det var lite sisådär i första, men jag växte in i matchen.

”Välförtjänta poäng”

Dalen höll undan och vann med 2-1. Det som går att klaga på är effektiviteten – bara två mål på 35 skott.

– Det var en väl genomförd match. Vi var det bättre laget i stora delar av matchen, så det är välförtjänta poäng. Vi hade lägen så det räckte och blev över och det är svårt att säga varför vi inte satte dit fler puckar. Det är bara att ge sig fasen på att sätta chanserna, säger Tholander.

Dalen, som har vunnit två matcher i rad, parkerar på tredje plats i fortsättningsserien men avståndet upp till serieledande Nybro är hela elva poäng.

– Det är över halva serien kvar och allt kan hända. Vi började tänka för mycket efter ett par förluster, men de senaste två matcherna har det varit lite mer avslappnat, och de ger resultat. I dag gick vi ut och spelade med mer självsäkerhet och pondus, säger Jonathan Tholander.