I kväll spelar HV71 borta mot Skellefteå. En tuff match som också är inledningen på en liten miniroadtrip för HV71:s del. Efter kvällens match åker man nämligen till Mora och stannar där till lördag då man möter MIK.

– Det är egentligen ingen skillnad, det är samma rutiner, säger Martin Thörnberg om roadtripen som han tror kan ha stor påverkan på laget.

– Nu får man chansen att vila ordentligt på fredagen, det är inga måsten här hemma, det är full vila och full fokus och kan slappna av och ha lite kul med grabbarna. Jag tror att man blir stärkta av att åka iväg så här och vara tillsammans. Man blir starkare som grupp, ofta gör man bättre matcher när man är i väg på roadtrips, säger Thörnberg.

Något som, med HV-ögon sett, bådar gott.

Skellefteå, vad tror du där?

Annons

– Det kommer bli en grymt tuff match. Det är ett bra lag med många giftiga spelare. Det gäller att se upp med deras toppspelare och inte ge dem för mycket power play utan hålla oss på banan och fortsätta som vi gjort. Stabila bakåt och bli lite giftigare framåt.

Just det där med att bli giftigare i avsluten var också något HV71 tränade extra på i samband med gårdagens träning.

– Vi tränade lite avslut nu efter ordinarie träning så hoppas att vi kan trycka till några fler kassar.

Hur känns avslutningsbiten för din del?

– Nej men det börjar komma mer och mer, tyckte att jag stänkte dit ett par i dag så det börjar kännas att det kommer nu, säger Martin Thörnberg.

Efter träningen pratade Jnytt även med Sebastian Wännström – han pratade om roadtripen som väntar, men också om att han inte är speciellt nöjd med sin egen säsongsinledning.

Relaterat: Succédebut för Borgman i NHL

SHL, omgång 7

Skellefteå–HV71

Skellefteå Kraft Arena, 19.00

Hemmalaget Skelle..

SHL, omgång 7

Skellefteå–HV71

Skellefteå Kraft Arena, 19.00

Hemmalaget Skellefteå har spelat en match mindre (fem) än HV71. Man har bara vunnit två av de första matcherna och parkerar i mitten av ligan. Joakim Lindström tvåa i poängligan med åtta poäng - därmed har han varit inblandad i åtta av 13 gjorda mål för SAIK. SAIK föll senast, 4–2 borta mot Djurgården. HV71 vann mot Karlskrona med 1–0 och har två raka segrar. Noterbart är att Linus Söderström hållit nollan i två raka matcher.

Ställning Jnyttligan

7 poäng: Lawrence Pilut

6 poäng: Jonas Gunnarsson

5 poäng: Linus Söderström

4 poäng: Dylan Reese

SHL