Annons

Martin Thörnberg får sitta vid sidan av ytterligare en tid.

– Det är fruktansvärt. Det är det här som jag har gjort i hela mitt liv. Att inte få vara med och spela är jobbigt, säger Thörnberg.

HV71-kaptenen har ännu inte återhämtat sig efter den underkroppsskada som han ådrog sig på försäsongen under en match mot Färjestad i mitten på augusti. Klubben bekräftade på måndagen att forwardens comeback dröjer.

– Martin har kört rehabilitering under åtta veckor. Tyvärr har han inte blivit så bra som vi hoppats och det kommer att krävas ytterligare ett antal veckor innan han blir spelklar, säger Jonas Kalman, läkare i HV71, till klubbens hemsida.

Jönköpingsklubben har inte velat gå ut med exakta detaljer kring forwardens skada men i en intervju med hockeysverige.se säger Thörnberg att det delvis handlar om en skada i nederdelen av ryggen.

Annons

Martin Thörnberg har inte spelat hockey under årets SHL.
Foto: Mikael Fritzon/TT

Forwarden utvecklar för Jnytt:

– Det jag har problem med är böjrörelser, om man säger så. Det sitter på så många olika ställen så det är svårt att peka på var problemet kommer ifrån, säger Thörnberg.

– Det är inflammation i någon muskel och någon nerv som ligger och klämmer. Jag har inte hundra procent koll. Vi försöker hitta vägar för att få det bättre. Det var bra för två veckor sedan men sedan fick jag ett bakslag när jag gick på is.

Ger inte upp

När beskedet om Thörnbergs fortsatta frånvaro offentliggjordes började rykten och oro florera, bland annat från fans på sociala medier, om att kaptenens karriär troligtvis var över. Men HV-hjälten har inte gett upp.

– Man blir påmind om att man är gammal och att man ska tänka på framtiden. Men det är inte aktuellt för mig att lägga av på något sätt. Jag ska göra allt jag kan för att få spela hockey igen. Jag känner mig otroligt sugen och tycker det är jävligt kul att spela, säger Thörnberg.

– Jag ska ge det en ärlig chans. Jag ska få det här under kontroll och förhoppningsvis kunna bli så pass bra så jag kan börja spela igen.

Skadades på försäsongen

Matchen mot Färjestad var Thörnbergs första och hittills enda den här säsongen.

Thörnberg – som har en oöm spelstil – har de senaste säsongerna råkat ut för flera skador.

Martin Thörnberg firar mål förra säsongen.
Foto: Mikael Fritzon/TT

I slutet på 2016 opererades Thörnberg för en skada på inre menisken, vilket höll forwarden borta från spel i ungefär en månad. Under förra säsongen tvingades 35-åringen ännu en gång till en operation på grund av en meniskskada i knäet.

Förlänger inte med ersättaren

HV71 värvade Andreas Falk på ett korttidskontrakt efter det att Thörnberg och den unge centern David Gustafsson gått sönder under inledningen av säsongen.

Gustafsson var åter med när HV71 besegrade Rögle med 3–2 i lördags. Jnytt kunde kort efter matchen också berätta att klubben inte skulle förlänga kontraktet med Falk, något som HV bekräftade på söndagskvällen.

Även Andreas Thuresson återfinns på HV71:s skadelista då forwarden drabbats av en skada på ett av sina revben.