Nässjöbördige Jesper Fast, som spelade i HV71 mellan 2007 och 2013, är nu inne på sin fjärde säsong i New York Rangers organisation. I natt gjorde han sitt första slutspelsmål för säsongen när Rangers vann med 2-1 över Montreal och kvitterade till 2-2 i matcher i denna åttondelsfinal.

Fast gjorde matchens första mål när han skickade pucken i mål med hjälp av Montreals Andre Markov. Markov misslyckades med att ta emot pucken, som i stället studsade rakt fram till Fast.

”Stod och sov där”

Annons

En annan av tidigare HV71-spelare, William Karlsson, hade stor del i att hans Columbus besegrade Pittsburgh med 5-4 och reducerade till 1-3 i matcher.

Karlsson spelade fram till 2-0-målet och gjorde 4-2 själv. 24-åringen tog hand om en egen sargretur och hittade sedan en lucka bakom målvakten Marc-Andre Fleury efter att ha tagit köksvägen.

– Visst, det var ett viktigt mål, men jag tyckte nog att deras målvakt stod och sov där lite, säger Karlsson till Sport-Expressen.

– Klart att det är kul, det här har man ju längtat efter. Men den stora utmaningen kommer om två dagar när vi ska försöka upprepa den här insatsen borta mot Pittsburgh.

NHL