Annons

Christer Persson lämnar Jönköpings Södra. Föreningen kommer erbjuda Persson en avtackning i samband med klubbens medlemsmöte på torsdag i nästa vecka. Klubbens ordförande Mats Tidstrand säger till Jnytt att det var Persson som meddelade att han inte ville ge sig in i en förhandling om att förlänga kontraktet.

– Han har varit jättelänge i vår förening och bidragit med mycket, både som spelare och ledare. Det är alltid ett avbräck när någon bestämmer sig för att sluta, Christer har varit här i 12 år. Vi tackar för allt han har gjort och önskar stort lycka till i framtiden, säger Mats Tidstrand.

Tycker du det var förvånande?

– Nej, det kan jag inte säga. Det är sådant som händer, att personer vill börja om och gå vidare till något nytt. Grunderna i beslutet får han beskriva hur han tänkt, men att situationen uppstod är inget som i grunden förvånar oss.

Annons

Perssons avhopp innebär att föreningen får ge sig ut på jakt efter en ersättare. Hur ledarstaben kommer formeras är något som i första hands görs av Andreas Jankevics, tillsammans med Andreas Brännström.

Kritik mot rekryteringen av Wålemark

Tränarrekryteringen förra hösten, när Jörgen Wålemark blev utsedd till huvudtränare, blev misslyckad. Christer Persson uppger att Wålemark var otydlig, Wålemark själv har i en intervju med Jönköpings Posten i förra veckan varit kritisk till att han inte fick sätta sin egen ledarstab och att han inte fick något stöd för sina idéer.

Mats Tidstrand tycker frågan runt den rekryteringen är utagerad, men när Wålemark anställdes var det inte tal om att han ville ha en egen ledarstab.

– Jag tycker den frågan är färdigdiskuterad om jag ska vara helt ärlig. Den situationen som uppstod då har vi förklarat och haft en dialog kring. Det var ett gemensamt beslut från föreningen och Jörgen att avsluta pågående kontrakt.

– Man kan diskutera det och man måste analysera, utvärdera och konstatera att det vore konstigt att säga annat än att det inte blev rätt. Vi lär oss av det och vilka som har som syfte och ambition att hålla frågeställningen vid liv får stå för dem, men jag tycker den är färdigdiskuterad.

Med tanke på det, är det extra viktigt att vinterns rekryteringar lyckas?

– Det är jätteviktigt att saker och ting blir rätt vid varje beslut, självklart. Samtidigt vet vi att vi är människor och fel kan begås. Men ambitionen är att göra så få misstag som möjligt och vi har en väldigt bra sportslig kompetens i föreningen idag. Vi hade inte den kompetensen då och det kan man dra sina växlar på. Men det är en helt annan sportslig kompetens i föreningen nu och den känner jag mig jättetrygg med.

I sin avskedsintervju i JP berättade Christer Persson att han kände hur J-Södra förändrats och inte längre var den förening han anslöt till. Han nämnde hur klubben kommunicerade ut Peter Gwargis övergång till Brighton som ett exempel.

– Det får stå för honom, jag diskuterar inte det och jag förstår faktiskt inte vad han menar. Vi har en bra relation med Husqvarna FF och har en bra överenskommelse, tycker vi och jag tror de tycker det också med hur affären är uppgjord. Så vad Christer säger och menar får han förklara.

Ladda ner Jnytts app

Relaterat: Thelin: "Kände att något var på gång"
Relaterat: Han lämnar J-Södra – här är anledningen