Annons

- Vi ska diskutera detta internt i föreningen vad det innebär. Dessutom har vi ett möte med Alliansen i morgon då jag hoppas att vi får fler svar. Men just nu känns det inte bra, fortsätter Tidstrand.

I morgon (läs onsdag) går J-Södras dispens ut när det gäller spel på Stadsparksvallen. Vad som händer efter det vet han inte.

- Vi för ju hela tiden en dialog med förbundet så de vet mycket väl hur situationen ser ut i Jönköping. Jag hade hoppats att vi skulle få ett positivt besked angående den nya arenan, nu vet vi inte hur det kommer att gå trots att regelverket är tydligt.

Blir orolig

Mats Tidstrand fortsätter:

Annons

- Jag blir lite orolig när man på den här presskonferensen använder begrepp som tro, hoppas, förutsätter, önskar med mera. Jag hade hoppats på mer fakta och konkreta svar. Det fick vi inte.

Nu när Jordbrovallen är ute ur bilden så är det fortsatt spel på en upprustad arena i Stadsparken, eller en helt ny anläggning på Råslätt.

- Jag vill inte gå händelserna i förväg och jag vill heller inte spekulera om vad som är bäst. Däremot vill vi vara tydliga med att det här ska vara en idrottsanläggning som håller i många år. Att lappa och laga fungerar på kort tid men i längden går det inte. Stadsparksvallen är fantastisk men det behövs mer omfång om jag får uttrycka mig så. Vi behöver en större anläggning som klarar de krav som förbundet har, men även andra.

Behöver trygghet

J-Södra svarade för en stark första säsong i allsvenskan. Arbetet inför nästa säsong är i full gång när det gäller ekonomi, planering av det sportsliga, spelarrekryteringar med mera - och arenan.

- Vi behöver trygghet, det är nog alla överens om. Den tryggheten och de svaren fick vi inte av Alliansen.