På måndagen samlades tränare och spelare från de allsvenska klubbarna i Uppsala konserthus för den årliga upptaktsträffen. J-Södra representerades av Tommy Thelin och assisterande tränaren Christer Persson.

Så röstade Upptaktsträffen

1. Malmö FF 43,2%

2. AIK 17,1%

3. IFK Norrköping 9,9%

4. Häcken 7,2%

5. Östers..

Så röstade Upptaktsträffen

1. Malmö FF 43,2%

2. AIK 17,1%

3. IFK Norrköping 9,9%

4. Häcken 7,2%

5. Östersund 5,4%

6. IFK Göteborg 3,6%

7. Elfsborg 2,7%

7. Örebro 2,7%

7. Djurgården 2,7%

10. Sirius 1,8%

10. AFC Eskilstuna 1,8%

12. Kalmar FF 0,9%

12. Hammarby 0,9%

14. Jönköping Södra 0%

15. GIF Sundsvall 0%

16. Halmstad 0%

I en undersökning som C More och TV4 har gjort på Twitter tippas J-Södra komma på tolfte plats. Det betyder att "de gröne" hamnar i tabellens bottenskikt men att laget håller sig kvar i högsta serien.

– Det är jättesvårt att svara på om de är rätt ute. Jag är helt säkert på att vi kommer vara ett bättre fotbollslag den här säsongen, men sedan får man inte glömma att de andra lagen också utvecklas. Vi har förändrat vissa delar i vårt spel som kan göra oss ännu bättre. Man måste hela tiden ha viljan att utvecklas för att inte stagnera, säger Thelin.

”Haft positiv trend”

Den stora frågan är vem som ska göra J-Södras mål i år. Frågan är högaktuell eftersom förra säsongens skyttekung Pawel Cibicki har återvänt till Malmö FF.

– Jag fick svara på den frågan förra året också, och då var det ingen som trodde att Pawel skulle göra tio mål. Jag tror att målskyttet blir utspritt precis som i fjol och jag tror att det finns spelare som kan ta ytterligare ett kliv. Men det är svårt att ersätta Pawel, han var en fantastisk glädjespridare, säger Thelin. 

J-Södra har heller inte lyckas göra ett enda mål på de fyra senaste träningsmatcherna. Trots det är Tommy Thelin inte orolig.

– Det var likadant förra året, och jag tycker att vi har haft en positiv trend i de senaste matcherna. Vi har skapat målchanser både mot Malmö och Sundsvall, det gäller bara att ha skärpan och sätta dit dem. Så länge vi skapar målchanser är jag inte orolig, säger han.

Tror på guld för Malmö

Har ni ett tillräckligt bra lag för att hålla er kvar i allsvenskan?

– Absolut. Jag både hoppas och tror att spelarna kommer ta ytterligare ett kliv framåt.

J-Södra fick inte en enda röst när de närvarande på upptaktsträffen tippade vilket lag som vinner SM-guld. De regerande svenska mästarna Malmö FF tippas försvara SM-guldet – och skåningarna får även Tommy Thelins guldtips.

– De har det bästa laget och bästa förutsättningarna för att ta guld, säger han.

Vad tror du om allsvenskan som serie?

– Jag hoppas att det stora intresset håller i sig. Det har varit mycket folk på matcherna de senaste åren och jag hoppas på något liknande i år. Det är roligt med de nya lagen som spelar en intressant fotboll, och då tänker jag på Östersund, AFC Eskilstuna och Sirius.