Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Tog Sveriges största häst till balen

Tog Sveriges största häst till balen

"När jag går balen så vill jag åka häst och vagn", sa Wilda Spethz när hon såg sin storasyster göra det på balen för 12 år sedan. Idag var den stora dagen här när Per Brahegymnasiets hade sin andra bal. Se alla bilder från kortegen här.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Allt om 2019 års studentutspring

Vill du läsa allt om årets studentutspring? För dig som Premium-kund kan du nu ta del av allt materialet. Klicka på länkarna nedan! Här finns allt samlat!

NHL-kontrakt och student - samma dag

Först NHL-kontrakt – sedan studentutspring. HV71:s lovande forward David Gustafsson hade ingen anledning att klaga under fredagen.
– Det är dubbel glädje, det känns sjukt kul, säger han.

Se allt från Pesets utspring

Konfetti och mycket dans och musik.

Soligt på Bäckadals studenter

Glädjen visste knappt några gränser när avgångseleverna på Bäckadalsgymnasiet sprang ut i strålande solsken vid lunchtid på fredagen.

Se alla bilder från ED:s utspring

"Vi vill tacka för vi fått låna era ungdomar, de är fantastiska" hälsade Erik Dahlbergsgymnasiet till alla föräldrar innan studenterna fick springa ut och skrika sig hesa.

Se allt från Jensens utspring

- Nu är det dags för livets skola. Den här tiden då de allra flesta har gått 12 år i den vanliga skolan är över. Nu är det andra utmaningar som tar vid.

Se bilderna från LBS utspring

Eleverna på LBS hade idag sitt utspring från Spira. Det var cirka 80 glada studenter från fyra olika klasser som sprang ut.

Bildspel- se alla balparen på Sanda

Sandagymnasiet är sist ut av Jönköpingsskolorna att gå på bal. Precis som vid de tidigare balerna kommer Jnytt fota samtliga balpar då vi har fotograf David Wreland på plats vid Spira.

Se bilderna från årets sista bal

Sandagymnasiet avslutade balsäsongen i Jönköping. Men trots kalla vindar och mörka moln var det idel leenden bland paren som anlände till Spira under tisdagen.

Se Sandas bal i repris

I eftermiddag var det dags för årets sista studentbal i Jönköping. Sist ut av gymnasieskolorna var Sandagymnasiet och det var Spira som gällde. Jnytt sände live när balparen anlände och gick på röda mattan. Se sändningen i efterhand här.

Vätternrundan: ”Rätt lugnt”

Under lördagen "invaderades” kommunen av cyklister som tagit sig cirka en tredjedel från starten i Motala. Som vanligt handlade det om allt från tävlingscyklister, elitåkare till glada amatörer som bara var nöjda om de tog sig i mål.

Talangen om storaffären i NHL

Flytt till USA, lagkapten i JVM, inblandad i en storaffär, flytt till Kanada och NHL-debut. Erik Brännström kan blicka tillbaka på en händelserik säsong.
– Det var självklart lite surt att lämna alla kompisar, säger han angående vinterns jättetrejd.

Allt om 2019 års studentutspring

Vill du läsa allt om årets studentutspring? För dig som Premium-kund kan du nu ta del av allt materialet. Klicka på länkarna nedan! Här finns allt samlat!

Assyriska kryssade – efter missarna

En kavalkad av missade lägen – och ”bara” ett poäng. Assyriska hade de stora chanserna men fick nöja sig med 0–0 hemma mot Kristianstad på lördagseftermiddagen.

HV71 står bakom nya seriesystemet

HV71 står bakom beslutet att ett lag flyttas ner direkt från SHL och ett lag går upp från Hockeyallsvenskan, vilket beslutades under ishockeyförbundets stämma på lördagen.
– Det är bra att syresätta systemet lite, säger HV:s klubbdirektör Agne Bengtsson.

Lista - här ökar elpriserna mest

Elpriserna fortsätter att öka i Jönköpings län. Det visar den nationella Nils Holgerssonundersökningen, som kartlägger avgifter och taxor för ett flerbostadshus i landets samtliga kommuner.

Råslätt kollapsade efter misstänkt felmål

Ett misstänkt feldömt mål blev Råslätts fall borta mot Berga på lördagen. Efter kallduschen kollapsade laget och förlorade med hela 0–5.

Här planeras nästa förskolesatsning

Politikerna i stadsbyggnadsnämnden i Jönköpings kommun har godkänt en ny detaljplan för samråd som kommer att möjliggöra för bygget av en ny förskola på platsen.
– Det är delvis en parkyta där och förskolan blir i ena kanten av parken, berättar Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.
Artikel 2 av 19
Allt om 2019 års studentutspring
Tillbaka till startsidan