Annons

HC Dalens plundringsräd i östra Småland på onsdagskvällen blev framgångsrik.

– Vi gör en klockren bortamatch. Det är aldrig något snack. Vi är det bättre laget. Killarna krigar stenhårt. Jag är jättenöjd med matchen, säger tränaren Pelle Gustafsson.

Norrahammarslaget tog tre viktiga poäng borta mot Nybro Vikings på onsdagskvällen efter att ha besegrat vikingarna med 4–2.

Matchfakta

Ishockey, hockeyettan södra vår

Nybro Vikings–HC Dalen: 2–4 (1–1, 0–2, 1–1)

..

Matchfakta

Ishockey, hockeyettan södra vår

Nybro Vikings–HC Dalen: 2–4 (1–1, 0–2, 1–1)

Målskyttar Dalen: Kristoffer Pihlqvist, Ian Örnskog, Julius Selle Larsson, Victor Romfors

Skott: 29–37

Utvisningar: Nybro 0x2, Dalen 4x2

Publik: 1 685

Spelplats: Liljas arena, Nybro

Annons

Kristoffer Pihlqvist gav gästerna ledningen efter drygt sju minuters spel. Hemmalaget kvitterade en stund senare – men inte utan Dalenprotester.

– Jesper Åkerman får ett hugg över armen och tappar både klubba och handske men domaren blåser inte av och de gör mål. Men det rubbade oss inte i dag, säger Gustafsson.

Grunden till Dalens seger – åtminstone målmässigt – kom i stället i den andra perioden där Ian Örnskog och Julius Selle Larsson såg till att gästerna hade med sig en 3–1-ledning inför slutperioden.

Nybro skapade nerv genom att reducera i slutskede. Men närmare än så kom aldrig vikingarna.

I stället kunde Victor Romfors pricka in sin elfte fullträff i vårserien när han stängde matchen med sitt 4–2-mål i tom kasse.

– Alla är med och bidrar i dag. Vi har fyra kedjor som kör. Det är en riktig laginsats och då är vi jobbiga att möta, säger Gustafsson.

Fullpottaren gör att Dalen nu bara är två poäng bakom Nybro, fast med en match mindre spelad (Nybro står över den sista omgången).

Det tredje topplaget, Kalmar HC, vann sin match borta mot Helsingborg och kliver upp i serieledning med 40 inspelade poäng, fyra pinnar före Dalen.

Rysaravgörande väntar

Det är därmed upplagt för en rejäl rysare när Kalmar gästar just HC Dalen i Skandiamäklarna center på fredag. En seger där är ett måste för att Norrahammarlaget ska ha en reell chans på en serieseger när bara tre omgångar återstår.

– Det är väl en underbar match hemma mot Kalmar en fredagskväll. Jag hoppas på att vi får lite stöd från publiken. Killarna är verkligen värda det, säger Gustafsson.

Även Kalmar och Nybro kommer att göra upp i ett hett derby i fortsättningsseriens näst sista omgång. Utgången där kan komma att spela en stor roll för Dalen.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app