Annons

Vinter-SM i simhopp har avgjorts under helgen i Örebro och Karlskoga. Jönköpings SS deltog med sju aktiva som visade god eller mycket god form.

Vinko Paradzik började på fredagen med seger i höga hopp och spädde på med ytterligare ett guld på söndagen från tre m svikten med fem av sex riktigt bra hopp. Segerpoängen där blev 367 med bl a en avslutande 1½ Mollbergare med 3½skruv som inbringade hela sju p.

Första segern

Annons

Max Burman fick uppleva sin första individuella seger i ett svenskt mästerskap genom seger på en m svikthopp med 327 p. Max bästa hopp i serien var 2½ volt framåt med en skruv som gav hela 72 p.

Vinko och Max tog även var sin bronsmedalj på en resp tre m svikthopp samt en silvermedalj i synchroniserad hoppning på 3 m där Zackarias Pettersson tillsammans med MKK:s David Ekdahl knep bronset.

Dubbla silver

Daniella Nero blev dubbel silvermedaljör på en och tre m efter Bofors SHK:s Matilda Roxne som knep båda mästerskapstitlarna. Emma Gullstrand hängde med till en bronsplats på tre m men föll en femte plats på en m. Daniella och Emma blev också silvermedaljörer i damernas synchro-hoppning.

I den nya grenen mixed synchro tog Emma tillsammans med Zackarias bronsmedaljen dryga tre p upp till första platsen.

Sigrid Ekebäck och Christina Stefanidou kvalade in till finalen på tre m där de slutade på tionde respektive elfte plats.

SM