Annons

Fakta

Fotboll, TräningsmatchJönköpings Södra-Husqvarna FF 1-0 (0-0)1-0 (77) Dijan Vukojevic.Publik: ..

Fakta

Fotboll, TräningsmatchJönköpings Södra-Husqvarna FF 1-0 (0-0)1-0 (77) Dijan Vukojevic.Publik: 1 652, Elmiahallen.

Förra säsongen förstördes helt av skador och det blev inte mer än ett endaste inhopp för J-Södras Tom Siwe. Nu känner han sig helt återställd igen.
– Nu ska jag äntligen vara 100 procent och det känns framför allt väldigt bra för min egen skull, sen om jag kan hjälpa laget också så vore det en fin bonus, säger Siwe.
I dagens försäsongsderby mot antagonisten Jönköpings Södra fick han spela drygt en kvart, efter att ha hoppat in i matchens slutskede.
– Nu fick jag väl inte så mycket tid, så det var mest att komma in och få känna lite på bollen, förklarar han.

Vann prestigemötet
Från sidlinjen fick Siwe se J-Södra inleda matchen på bästa tänkbara sätt och, flera gånger om, vara nära att ta ledningen, men HFF:s nyanlände keeper, Alexander Lundin briljerade i målet.
– Han var felfri i stort sett genom hela matchen och visade bra pondus och kom ut och plockade bollar. Dessutom så kom han ut väldigt bra på våra frilägen, menar Siwe.
Men J-Södra skulle tillslut få in bollen i nät, Dijan Vukojevic lossade bössan en bit utifrån och bollen trillade snöpligt in. Målet blev matchens enda.
– Jag tycker att vi för matchen från start tills det att vi gör målet. Idag är vi det klart bättre laget, säger Siwe, som menar att segern känns extra skön med tanke på motståndet.
– Självklart är det här ett prestigemöte. Det är ju ändå ett derby och HFF har visat att de är bra och är ju faktiskt i samma serie. Vi kan inte gå in med inställningen att de är sämre än oss, för det är de verkligen inte.
Hur mycket betyder resultatet i en sådan här match?
– På förhand säger man väl att det inte betyder någonting, men i efterhand, speciellt när man har vunnit, så betyder det jättemycket. Framför allt respektmässigt.

HFF