Tomas Andersson Wij är Stockholmssonen som gick från journalist på SvD till artist att räkna med. Efter flera hyllade album och två säsonger av Tomas Andersson Wij spelar med på SVT är han nu aktuell med en vårturné. I dagarna släppte han även en ny singel, en svensk tolkning på Frank Sinatras Cycles och ikväll spelar han för ett utsålt Jönköpings teater.

Halvtimmen inleddes med en intervju där Tomas där ämnen som Så mycket bättre dök upp. Ett ämne han var snabb att avböja med ”Inga kommentarer” innan han bjöd på tre låtar. Det var en stämningsfull och ärlig stund då han några gånger fick stanna upp och dubbelkolla ackorden han spelade. När 036 Student senare fick en pratstund med Tomas togs programmet upp igen.

Du är ute på vårturné nu men vad gör du i sommar?

Mina somrar består nästan alltid av mycket spelningar och i år har jag en ganska lång turné. Jag ser en viss effekt sen jag gjorde tv-programmet, (TAW spelar med) det är fler spelningar och fler som kommer fram och pratar.

Finns det tid för en vecka på Gotland och Så mycket bättre?

Haha vi får väl se. Det känns irrelevant att prata om förrän vi är där.

Är du taggad inför ikväll?

Ja, det är jag. Har säkert spelat på Jönköpings Teater sju gånger plus en massa andra ställen här. Jönköping är en av de städer som har funkat bra för mig och gjort sedan början. Det känns som att jag har en liten publik här.