Annons

Tomtarnas teman är utvecklade utefter elevens personliga önskemål och den ena är inte den andra lik. Tomtarna ska stå i parken till och med fredag eftermiddag.

De ställdes ut strax efter lunch på torsdagen. Anna Salisbury är lärare för eleverna och hon berättar att hon haft idén ett par år, men att det är första året idén blir till verklighet. Eleverna i klassen är av blandade åldrar och det var ett glatt gäng som placerade ut sina konstverk.

– Vi har så roligt, om du bara visste. Och jag som pensionär tycker det är fantastiskt att få möjligheten att gå i folkhögskola i min ålder. Jag blir inspirerad av de yngre som är med, det har varit en verklig kick för mig detta, säger Inger Hellström som placerade ut sin hundtomte vid en soptunna.

Hennes konstverk var en tydlig passning till alla hundägare, plocka upp hundskiten efter er.

Annons

– Jag har själv hund och blir så ledsen och besviken när man går omkring och hittar massa hundbajs mitt på gator och även i parker. Jag tänkte ha det som lite tema och har även erbjudit påsar och så ställde jag den nära soptunnan, säger hon med ett skratt.

Är du nöjd med resultatet?

– Det blir väl aldrig riktigt som man tänkt sig och jag har aldrig gjort det här förut, det är helt nytt för mig. Men ja, jag tycker mitt budskap går fram och glasögonen innebär att jag ser dig allt.

Enligt Anna Salisbury har tomtarna skapats med tydliga personligheter och egna karaktärsdrag. Nu står de i parken för att hjälpa till med sina egenskaper.