Annons

Det var den 15 december som en flicka i övre tonåren träffade fyra jämnåriga personer på Kålgårdsgatan i Jönköping efter att ha stämt träff för att reda ut ett bråk.

Väl på platsen gick tonåringen till attack mot de övriga. Enligt stämningsansökan slog hon en tjej med en batong på benen och gick därefter fram och hotade tre andra personer att räcka över sina mobiltelefoner. Den åtalade kvinnan slet tag i en målsägare, ställde sig nära henne och skrek "ge hit din telefon", något som målsägaren uppfattade som hot om våld vilket tvingade henne att lämna ifrån sig telefonen, menar åklagarsidan.

Därefter visade den misstänkta kvinnan upp sin batong och sa "ger du mig inte din telefon så kommer den här fram", vilket gjorde att ytterligare två målsägare kände sig tvingade att lämna ifrån sig sina telefoner.

Annons

De fyra målsägandena uppger att den misstänkta kvinnan med hot om våld även försökt hindra dem från att polisanmäla genom att säga "om någon anmäler detta kommer jag sätta skott i pannan på er", eller något liknande, skrivs i stämningsansökan som lämnats in vid Jönköpings tingsrätt.

Den ena målsägaren ska också ha blivit hotad då den anmälda kvinnan ska ha höjt batongen över hennes huvud och sagt "sätt dig ned innan du får den här på dig", eller liknande.

Förutom de fyra målsägarna finns det ytterligare två vittnen vars iakttagelser enligt stämningsansökan bevisar de brottsliga gärningarna.

Den misstänkta kvinnan ställs nu inför rätta och är åtalad för misshandel, olaga tvång, övergrepp i rättssak och olaga hot. Tonårsflickan nekar till brott.