Annons

Det var i mars som flickorna gav sig på en annan flicka och bland annat dunkade hennes huvud i en glasvägg. Enligt domen ska de även ha spottat i flickans ansikte och på hennes kläder. Flickorna ska även ha tagit sönder målsägarens telefon.

Den ena flickan ska även ha filmat när den andra dunkade flickans huvud i en glasvägg och uttryckt att "nästa gång blir det ännu värre".

Flickorna har erkänt gärningarna och den ena döms för ofredande, skadegörelse och misshandel. Den andra tjejen döms för ofredande.

En tid senare ska den ena flickan ha träffat tjejen på nytt, denna gång vid Rosenlundsbadet. Då ska flickan enligt åklagaren ha puttat omkull den andra flickan, sparkat på henne, rullat en stencylinder över hennes fötter och dragit av hennes löshår.

Flickan erkänner att hon puttat omkull flickan och dragit henne i håret, men nekar till övriga brott.

Annons

Eftersom tingsrätten hävdar att berättelserna går isär och att inga vittnen kan styrka att flickan sparkat på flickan döms 15-åringen för ringa misshandel.

Båda flickorna döms till ungdomsvård och ska betala skadestånd till den drabbade. Även flickornas föräldrar ska betala skadestånd till målsägaren.