Annons

Ellen Toivio lämnar för IK Uppsala, Elvira Jönsson ska plugga i Göteborg och lämnar, dessutom kan Jnytt berätta att det står klart att mittbacken Lina Lindgren lämnar och att ytterligare en målspruta, Frida Johansson, är på väg bort.

– Lina Lindgren kan jag bekräfta, hon lägger ner sin satsning och kommer spela lite hemmavid. Hon bor ju i Ulricehamn, säger Mariebos sportchef Conny Nilsson.

– Frida Johansson har fått jobb i Göteborg och det blir nog så att hon lämnar också, fortsätter han.

Provspelar med allsvenska tvåan

Dessutom kan Jnytt avslöja att mittfältstalangen Irmeli Jonsson varit på plats och testat med allsvenska tvåan Kopparbergs/Göteborg FC under senhösten.

– Det stämmer, det är alltid så med duktiga spelare. Kan inte klubben ta klivet själv kommer klubbar högre upp bli intresserade. Vi har varit fredade nu i några år, men det kommer perioder då spelare blir uppmärksammade och sen får vi se var det tar vägen, säger sportchefen.

Annons

Huruvida Irmeli Jonsson kommer lämna Mariebo eller ej är fortfarande öppet enligt Conny Nilsson. Men klart är alltså att målvakten Elvira Jönsson, mittbacken Lina Lindgren samt lagets två bästa målskyttar, Frida Johansson och Ellen Toivio lämnar klubben.

Vad innebär det för laget att bli av med de här spelarna?

– Det är klart att alla de här spelarna har varit duktiga det här året och det är klart att det känns i truppen. Samtidigt siktar vi på att fylla på och vi har några i laget som jag tror väldigt mycket på också. Vi hade en väldigt fin bredd på spetsspelarna så jag tror vi tål att några rör på sig, säger Nilsson.

Mariebo har under de senaste vintrarna kunnat behålla stor del av lagets stomme och har varit väldigt förskonade från flera spelartapp samma år.

– Förra året var jag nästan förvånad över att det inte var större intresse för våra spelare, även om Ellen var iväg och testade redan då. Hon bestämde sig för att stanna sent och att hon skulle lämna har varit på gång förut, nu får vi bara önska henne stort lycka till och att det kommer gå bra för henne.

Är det något på gång in i laget?

– Ja, det är det. Men vi lugnar oss lite med att berätta innan vi har bläcket på pappret. Det finns några namn som vi är intresserade av och diskuterar med. Det får fortgå och så får vi se vilka spelare vi får i land, men framåt nyår och strax efter ska nog några bitar falla på plats, säger Nilsson.

Läs mer: