Annons

Under förra årets sista kvartal gick Itab med sju miljoner kronor i förlust. I deras rapport skriver företaget att en orsak är att koncernen genomför ett effektiviseringsprogram som påverkat resultatet under det fjärde kvartalet.

— Vi har under fjärde kvartalet påverkats av en tydlig lägre aktivitet i Storbritannien till följd av en osäkerhet i samband med Brexit, skriver vd och koncernchef Ulf Rostedt i rapporten.

Koncernchefen lämnar

På onsdagen har Itab skickat ut ett pressmeddelande där de meddelar att Ulf Rostedt nu lämnar sin post i Itab Shop Concept AB. Företaget har sitt huvudkontor i Jönköping. De skriver att Rostedt själv valt att avsluta sin tjänst och han kommer stanna kvar tills hans efterträdare har tillträtt.

– Efter tio år som vd är det tid för mig att lämna över till en ny kraft som fortsätter att leda Itab in i framtiden, säger Ulf Rostedt i en kommentar.

Annons

– Jag tackar Ulf för hans värdefulla insats för Itab under många år och är tacksam för att Ulf fortsätter att driva koncernen till efterträdare är tillsatt, säger Anders Moberg, styrelsens ordförande.