JIK vann mot serietrean Örebro med 8-6 på bortaplan senast, och serietvåan har nu tio poäng ner till femteplatsen (de fyra bästa kvalar mot SSL) och fem poäng ner till tredjeplatsen.
– Det var viktigt att vinna mot Örebro, det ger oss arbetsro. Vi kan inte slappna av, men vi känner att vi tagit grepp om en topplats, säger tränaren Niklas Pålsson.
– Vi pratar inte om tabellen så mycket. Vi har satt lite grundregler som handlar om att vi ska vara ödmjuka, ha glädje i det vi gör och ta match för match. Värderingar som vi haft hela säsongen och det är naturligt att bara mala vidare efter samma koncept.

Fler kan leverera
Jesper Sankell, opererad, och Johan Åhlberg, flyttat tillbaka till Norge, har lämnat JIK nyligen men det finns fler som kan leverera och det var tilltänkta målskyttar som producerade mot Örebro. Gustaf Ihrman, Martin Glimberg och Richard Hessmer blev alla tvåmålsskyttar medan Josef Sankell satte en boll.
– Det visar att vi är på rätt väg och att rollerna börjar sätta sig. Efter att Sankell och Åhlberg försvunnit så har vi en tydligare rollfördelning. Grabbarna gillar läget, tar mer ansvar och vi visar återigen vilken bredd vi har. Mot Örebro gick vi på tre femmor till sent in i sista perioden medan Örebro gick ner på två tidigare, säger Pålsson.

”Ett lyft för oss”
– Vi gjorde en jättebra match, skapade mer chanser än Örebro och var som helhet ett bättre innebandylag.
Nu väntar derby mot Östra och det skiljer hela 23 poäng i tabellen. När lagen möttes i höstas vann JIK med 6-4.
Andreas Livh, fot, kommer att vilas mot Östra. Däremot är Adam Hjalmarsson redo att köra för fullt.
– Han är en av våra fem bästa spelare och blir ett lyft för oss. Det syns på träningarna att han kommer att bidra, säger Niklas Pålsson.

Östra förstärker
Östra får förstärkning i truppen lagom till derbyt. Det handlar om forwarden Emil Kihlblom, som ansluter på lån från Mullsjö under resten av säsongen.
– Det är ingen spelare man tackar nej till, direkt. Jag har följt honom enda sedan han skojade med alla juniorlag från U19-tiden. Det är en ren och skär bonus för oss, säger tränaren Emil Stille till Innebandymagazinet.

JIK