Annons

Under mässan, som arrangeras av Mårdskog & Lindkvist matgrossisten, samlas representanter från café- och restaurangbranschen i södra Sverige för att ta del av trender och nyheter inom mat och dryck.

– 135 leverantörer ställer ut för kunderna. Förra året kom det 1 780 personer på mässan och vi räknar med 2 000 personer i år. Det brukar bli intensivt, berättar Lars-Göran Hall, marknadschef på Mårdskog & Lindkvist matgrossisten.

Annons

Under mässan avgörs också tävlingen Goda kocken under Alexandra Zazzis ledning. Tre av regionens framstående kockar gör då upp på scen vem som ska få titeln.

Kockarna får en korg med råvaror och ska utifrån den komponera och tillaga en trerättersmeny. Kockarna som deltar är Fredrik Ekelund från Restaurang Skyline i Linköping, Marcus Johansson från Hotell Waxblekargården i Eksjö och Mangus Engstrand från Gröna Stugan i Kalmar.

Närproducerat växer

Intresset för det närproducerade fortsätter att växa, vilket uppges vara roligt då man jobbat för att lyfta fram det lokala. Förutom ett stort utbud av närproducerade livsmedel kommer det att finnas nya vegetariska råvaror, nyheter från ”teknisk matlagning” och mycket annat.

– Mässan har hållits i många år, först var det var annat år men sedan valde vi att köra varje år. Vi tycker att Elma har bra lokaler med stora ytor. Det blir proffsigt, säger Lars-Göran Hall.