Annons

– Expansionen fortsätter. I den nya hundsporthallen har vi ännu en anläggning som garanterar optimala träningsförhållanden, säger Filip Hegestrand, Hulukvarn AB.

Hulukvarn Hundsporthall är nästa stora satsning. En 1 050 kvadratmeter stor inomhushall som lämpar sig för all typ av hundsport, oavsett om det är lydnad, skydd, agility, nosework eller ringträning.

– Hallen är öppen för alla och kan bokas av såväl privatpersoner som föreningar eller instruktörsledagrupper. Oavsett aktivitet är det här en hall som fyller behoven, säger Christian Larsson, vd på Jaktia Jönköping på Hulukvarn Arena.

Hallen, som mäter 45 x 25 meter, har konstgräsmatta med sand i stället för granulat, musikanläggning, är komplett med agilityhinder och har stora speglar på väggarna för att ge hundföraren direktkoll på träningen ur andra vinklar. Här finns även omklädningsrum och kök.

Annons

– Med tanke på hallens storlek kommer den även att kunna användas till andra event som mässor, utställningar eller kick-off, säger Christian Larsson.

Och intresset för den nya hallen är stort hos de föreningar som sysslar med hundsport.

– Det är väldigt eftertraktat att det äntligen finns en sådan här hall i Jönköpingstrakten, säger Fanny Wendelström på Wellrun som erbjuder valpurser, vardagslydnadskurser, rallylydnadskurser och en rad olika agilitykurser.

Invigning

Fanny Wendelströms kollega Cili Blomgren håller med:

– Hallen är stor nog för att hålla både träning och tävling i.

Under lördagen var det invigning med aktiviteter med hunden i fokus där såväl Polisen, Djurambulansen och Försvarsmakten finns på plats. Även uppvisningar, rasparader, apportering och agilitya visades upp.

Sedan tidigare inhyser Hulukvarn Arena en 80 meter lång inskjutningstunnel samt en stor butiksyta innehållande allt som rör jakt, skytte, hund, fiske och fritidsliv. Nu fortsätter företaget sin satsning.

– Hulukvarn Hundsporthall är det första steget i vår kommande expandering. Under hösten kommer vi sedan att utöka verksamheten med bland annat en skjutbiograf, skjutning på löpande älg, lerduveskytte, inskjutningsbanor och en av två pistolhallar, säger Christian Larsson.