Kristdemokraten Carin Berggren är partiets andranamn bakom Acko Ankarberg Johansson i kommunvalet i Jönköping. Men trots att väljare har möjlighet att kryssa i hennes namn lämnar hon nu partiet - helt och hållet.
Berggren, som även är ordförande i Fritidsnämnden, säger att hon redan i maj fattade sitt beslut att lämna politiken. Problemet var att valsedlarna då redan hade gått i tryck.
- Jag har inte riktigt trivts och jag har känt mig ensam i mitt uppdrag. Det var orutinerat av mig att komma med det beskedet så sent och det är tråkigt att jag står med nu på valsedlarna, säger Carin Berggren till SVT Smålandsnytt.

Förnekar schism
Berggren förklarar att avhoppet beror på bristande personkemi. Men att det ska ha skurit sig mellan henne och andra partikamrater förnekar hon. Carin Berggren tänker ändå sitta kvar på posten fram till mandatperiodens slut.
Istället säger hon att hon kan tänka sig byta parti - till Moderaterna.
- Jag skulle gärna kunna tänka mig att jobba vidare med politik och skulle det bli något parti skulle det bli Moderaterna men det är inget bestämt, säger hon till SR Jönköping.