Annons

Elmiahallen i Jönköping brukar vara mer eller mindre fullsatt när J-Södra och HFF drabbar samman. Förutom publikfesten är matchen även startskottet på den nya fotbollssäsongen, men nu står det klart att traditionen inte kommer upprepas. Åtminstone inte under 2019.

Anledningen är att J-Södra inte har tid att spela matchen.

– Vi har varit i kontakt med HFF och sagt att vi inte genomför matchen i år. Vi kommer igång med träning runt den 7 januari och kommer lägga mycket kraft och engagemang på vår egen upptaktsträff som förmodligen blir den 12 januari, säger J-Södras klubbchef Fredrik Ståhl.

– Sen har vi redan en bokad match, Öster borta, innan vi åker på träningsläger. Så det blir för tight för oss i år. Matchen har varit bra under alla år, men ibland så får man en planering som innebär att allt inte får plats. Och så vill vi utveckla vår egen upptaktsträff dessutom.

Annons

Vad händer under upptaktsträffen?

– Grunden kommer vara som förra året, vi presenterar ledare och spelare. Det kommer vara intervjuer med spelare och ledare och sen en samling för årskortsförsäljning, medlemskap, souvenirförsäljning och autografskrivning.

Husqvarna FF:s vice ordförande Magnus Krantz säger till Jnytt att de har full respekt för J-Södras beslut.

– Det är precis som Fredrik säger att de har valt att ställa in den. Så enkelt är det och även om vi tycker det är tråkigt har vi full respekt för beslutet.