Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Trafikbråket - ”helt tyst från politiker”

Trafikbråket - ”helt tyst från politiker”

Ett gäng Tenhultsbor vill på nytt uppmärksamma politikerna om att de anser att den föreslagna trafiklösningen för Herrgårdsgärdet i Tenhult inte är optimal.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Fortsatta protester mot trafiklösning

355 personer har skrivit på en protestlista emot den planerade trafiklösningen till Herrgårdsgärdet i Tenhult, där det ska byggas nya bostäder. Listan har överlämnats till Anders Hulusjö (KD), ordförande i kommunfullmäktige. Samtidigt kommer det fler kritiska röster gällande såväl trafiklösningen som själva bygget på Herrgårdsgärdet.

Efter kritiken – så ska trafiken lösas

Boende i Tenhult är oroliga för att trafiken kommer öka i det befintliga villaområdet när 300 nya bostäder byggs på Herrgårdsgärdet. Anders Samuelsson (C) menar att man tittat på alla andra lösningar, men att det till sist bara funnits ett alternativ man funnit lämpligt.

Trafikkonflikten: ”Ett naivt förslag”

På torsdag ska stadsbyggnadsnämnden besluta om samrådsbehandling för detaljplanen för de nya bostäderna på Herrgårdsgärdet i Tenhult. Flera boende i området är bekymrade.
– Det är en naiv lösning. Kommunen har inte lyssnat på oss alls, säger Tenhultsbon Mattias Fejes.

Trafikkonflikten: Då avslöjas lösningen

Bostadsbygget med tillkommande trafiklösning på Herrgårdsgärdet i Tenhult har länge varit ett komplext ärende för politikerna. Men innan sommaren väntas det bli samråd och då väntas det också bli officiellt vilken lösning som politikerna tänker sig.

Bostadsbygge drar ut på tiden

Det uppmärksammade bostadsbygget på Herrgårdsgärdet i Tenhult drar ut på tiden. Än har det inte hållits något samrådsmöte, som skulle ha skett i början av året. Det uttrycks nu frustration och irritation över att byggandet dröjer.

”Ny trafiklösning kan bli aktuell”

Efter att ha förkastat olika förslag för trafiklösningar för Herrgårdsgärdet i Tenhult återstår nu bara två alternativ; att trafiken går genom det befintliga villakvarteret eller att trafiken kommer västerifrån.
– Vi tittar just nu lite på lite nya detaljer kring trafiklösningen västerifrån, avslöjar Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.


Läs även:

Därför hemlighålls trafiklösningen

Alternativen till trafiklösningarna för Herrgårdsgärdet är ett laddat ämne. Då samtliga alternativ har mött på motstånd från Tenhultsborna så väljer nu kommunen att hålla sina senaste planer för området hemliga.
– Det blir offentligt först på samrådsmötet, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Förslaget: ”Höj priserna i Tenhult”

Brolösningen för att lösa trafiksituationen till de planerade bostäderna på Herrgårdsgärdet anses vara ett dyrt alternativ. Tenhultsbon Mattias Fejes tycker att en lösning, för att lösa finansieringen, skulle kunna vara att höja tomtpriset.

”Vi känner oss förföljda”

2009 köpte kommunen loss Anita Holmqvists hus och hon flyttade till ett annat hus 200 meter därifrån. Nu drabbas hon återigen av kommunens planer.
–Nu vill kommunen leda in trafiken precis utanför mitt sovrumsfönster. Vi känner oss förföljda av kommunen, berättar hon.

Ökad trafik i villakvarter oroar

Flera Tenhultsbor är oroliga för att det ska bli ökad trafik genom villakvarteren om kommunen går vidare med den föreslagna sträckningen för en ny väg till Herrgårdsgärdet. De ser hellre att kommunen väljer en brolösning med en övergång över järnvägen.

Gabrielle om att ha flera partners

Under parollen Priderörelsen finns många könstillhörigheter och flera olika sätt att leva sitt liv. I detta finns även personer som är polyamorösa.
– Jag kommer att prata om polyamori, att ha flera partners, säger Gabrielle de Bourg, som är en av föreläsarna under Jönköping Qom Ut.

Hov1 kommer till Huskvarna

I mars släppte Hov1 sitt tredje album. Därefter gav de sig iväg ut på en turné som just nu pågår.

Nyförvärvet hjälte efter första målet

MANNHEIM. Efter en stark tredjeperiod mot Adler Mannheim har HV71 vunnit säsongens första match. Dessutom fick nyförvärvet från Rögle BK, Linus Sandin, göra sitt första mål i HV-tröjan.
– Förhoppningsvis kommer det mer, säger målskytten till Jnytt.

Företag byter namn och flyttar

Nu står det klart att inredningsföretaget EFG Jönköping byter namn till Input interiör och flyttar in i företagets befintliga lokaler på Huskvarnavägen.

Nöjesminuten – helgens guldkorn!

Vi har återigen en fullspäckad helg att se fram emot. Det blir pride, konserter och maraton – i högklackat bland annat. Häng med oss i veckans Nöjesminut så guidar vi dig!

HV: "Viktigt att powerplay levererade"

MANNHEIM. Jnytts reporter Erik Boström har tagit rygg på HV71 och är på plats i Tyskland för att följa lagets träningsläger. I den här bloggen kommer ni bjudas på smått och gott från lägret.

Tre stoppade efter misstänkt mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, då de misstänker att en brand på en industri i Nässjö under natten till torsdagen var anlagd. Vid tvåtiden stoppades en bil i Jönköping. Tre män som satt i bilen hämtades till förhör kopplat till ärendet.

Thelin hjälte i J-Södras cupdrama

Han har inte fått mycket speltid under säsongen. Men i cupmötet med Torns IF klev Tommy Thelin och blev tvåmålsskytt när Jönköpings Södra vände och vann efter förlängning.
– Jag håller mig redo och försöker ta chansen när jag får spela, säger Thelin till Jnytt.
Artikel 2 av 19
Fortsatta protester mot trafiklösning
Tillbaka till startsidan