Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Trafikbråket - ”helt tyst från politiker”

Trafikbråket - ”helt tyst från politiker”

Ett gäng Tenhultsbor vill på nytt uppmärksamma politikerna om att de anser att den föreslagna trafiklösningen för Herrgårdsgärdet i Tenhult inte är optimal.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Fortsatta protester mot trafiklösning

355 personer har skrivit på en protestlista emot den planerade trafiklösningen till Herrgårdsgärdet i Tenhult, där det ska byggas nya bostäder. Listan har överlämnats till Anders Hulusjö (KD), ordförande i kommunfullmäktige. Samtidigt kommer det fler kritiska röster gällande såväl trafiklösningen som själva bygget på Herrgårdsgärdet.

Efter kritiken – så ska trafiken lösas

Boende i Tenhult är oroliga för att trafiken kommer öka i det befintliga villaområdet när 300 nya bostäder byggs på Herrgårdsgärdet. Anders Samuelsson (C) menar att man tittat på alla andra lösningar, men att det till sist bara funnits ett alternativ man funnit lämpligt.

Trafikkonflikten: ”Ett naivt förslag”

På torsdag ska stadsbyggnadsnämnden besluta om samrådsbehandling för detaljplanen för de nya bostäderna på Herrgårdsgärdet i Tenhult. Flera boende i området är bekymrade.
– Det är en naiv lösning. Kommunen har inte lyssnat på oss alls, säger Tenhultsbon Mattias Fejes.

Trafikkonflikten: Då avslöjas lösningen

Bostadsbygget med tillkommande trafiklösning på Herrgårdsgärdet i Tenhult har länge varit ett komplext ärende för politikerna. Men innan sommaren väntas det bli samråd och då väntas det också bli officiellt vilken lösning som politikerna tänker sig.

Bostadsbygge drar ut på tiden

Det uppmärksammade bostadsbygget på Herrgårdsgärdet i Tenhult drar ut på tiden. Än har det inte hållits något samrådsmöte, som skulle ha skett i början av året. Det uttrycks nu frustration och irritation över att byggandet dröjer.

”Ny trafiklösning kan bli aktuell”

Efter att ha förkastat olika förslag för trafiklösningar för Herrgårdsgärdet i Tenhult återstår nu bara två alternativ; att trafiken går genom det befintliga villakvarteret eller att trafiken kommer västerifrån.
– Vi tittar just nu lite på lite nya detaljer kring trafiklösningen västerifrån, avslöjar Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.


Läs även:

Därför hemlighålls trafiklösningen

Alternativen till trafiklösningarna för Herrgårdsgärdet är ett laddat ämne. Då samtliga alternativ har mött på motstånd från Tenhultsborna så väljer nu kommunen att hålla sina senaste planer för området hemliga.
– Det blir offentligt först på samrådsmötet, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Förslaget: ”Höj priserna i Tenhult”

Brolösningen för att lösa trafiksituationen till de planerade bostäderna på Herrgårdsgärdet anses vara ett dyrt alternativ. Tenhultsbon Mattias Fejes tycker att en lösning, för att lösa finansieringen, skulle kunna vara att höja tomtpriset.

”Vi känner oss förföljda”

2009 köpte kommunen loss Anita Holmqvists hus och hon flyttade till ett annat hus 200 meter därifrån. Nu drabbas hon återigen av kommunens planer.
–Nu vill kommunen leda in trafiken precis utanför mitt sovrumsfönster. Vi känner oss förföljda av kommunen, berättar hon.

Ökad trafik i villakvarter oroar

Flera Tenhultsbor är oroliga för att det ska bli ökad trafik genom villakvarteren om kommunen går vidare med den föreslagna sträckningen för en ny väg till Herrgårdsgärdet. De ser hellre att kommunen väljer en brolösning med en övergång över järnvägen.

De cykelkampanjar för fler boenden

Mer än hälften av landets kommuner har brist på LSS-boenden. För att uppmärksamma detta cyklar Robin Berkhuizen från Göteborg till Gotland. Med på delar av resan finns psykologen Bo Heljskov Elvén.

Företaget växer – öppnar nytt kontor

JSB växer. Under hösten påbörjar företaget etableringen av ett nytt platskontor i Jönköping, vilket är en del av deras tillväxtstrategi.

Ny högstadieskola – här byggs den

Stadsbyggnadsnämnden har sagt ja till planerna på att bygga en ny högstadieskola vid Sandagymnasiet.
– Det handlar om att bygga ut högstadieskolan och det är vi positiva till, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Hade skarpladdat vapen i byxorna

Polisen ryckte ut till en bostad i Jönköping på grund av ett bråk. På plats påträffades en kraftigt påverkad man med ett vapen i byxlinningen. Nu väcks åtal för grovt vapenbrott.

Sparkrav på barnen – det händer nu

Politikerna i barn- och utbildningsnämnden i Jönköpings kommun vill se en kostnadsberäkning innan de tar beslutet om en besparing inom förskolan och öppna förskolan.
– Vi vill se om det är värt summan vi sparar eller om det ger mer negativa konsekvenser, säger Anna Carlsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Bildspel: Minifestival på Råslätt

Hoppborgar, sumobrottning och ansiktsmålning var några av de aktiviteterna som erbjöds under eftermiddagen när Sommarkul besökte Råslätt. Barn och vuxna hade samlats för att njuta av ännu en härlig sommardag.

Krönika: ”En viktig dom för dig”

Så föll domen. De två personer som stod åtalade för att ha hotat Jnytts och Hall Medias förra ansvarige utgivare Marie Johansson Flyckt och en vän till henne, dömdes på onsdagen i tingsrätten. Det är en viktig markering från rättssamhället – och en viktig dom för dig.

Bildextra: De gick på matfesten

Internationella matmarknaden är igång. Se Jnytts bilder från matfesten här ovan.
Artikel 2 av 19
Fortsatta protester mot trafiklösning
Tillbaka till startsidan