Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

Trafikbråket - ”helt tyst från politiker”

Trafikbråket - ”helt tyst från politiker”

Ett gäng Tenhultsbor vill på nytt uppmärksamma politikerna om att de anser att den föreslagna trafiklösningen för Herrgårdsgärdet i Tenhult inte är optimal.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Fortsatta protester mot trafiklösning

355 personer har skrivit på en protestlista emot den planerade trafiklösningen till Herrgårdsgärdet i Tenhult, där det ska byggas nya bostäder. Listan har överlämnats till Anders Hulusjö (KD), ordförande i kommunfullmäktige. Samtidigt kommer det fler kritiska röster gällande såväl trafiklösningen som själva bygget på Herrgårdsgärdet.

Efter kritiken – så ska trafiken lösas

Boende i Tenhult är oroliga för att trafiken kommer öka i det befintliga villaområdet när 300 nya bostäder byggs på Herrgårdsgärdet. Anders Samuelsson (C) menar att man tittat på alla andra lösningar, men att det till sist bara funnits ett alternativ man funnit lämpligt.

Trafikkonflikten: ”Ett naivt förslag”

På torsdag ska stadsbyggnadsnämnden besluta om samrådsbehandling för detaljplanen för de nya bostäderna på Herrgårdsgärdet i Tenhult. Flera boende i området är bekymrade.
– Det är en naiv lösning. Kommunen har inte lyssnat på oss alls, säger Tenhultsbon Mattias Fejes.

Trafikkonflikten: Då avslöjas lösningen

Bostadsbygget med tillkommande trafiklösning på Herrgårdsgärdet i Tenhult har länge varit ett komplext ärende för politikerna. Men innan sommaren väntas det bli samråd och då väntas det också bli officiellt vilken lösning som politikerna tänker sig.

Bostadsbygge drar ut på tiden

Det uppmärksammade bostadsbygget på Herrgårdsgärdet i Tenhult drar ut på tiden. Än har det inte hållits något samrådsmöte, som skulle ha skett i början av året. Det uttrycks nu frustration och irritation över att byggandet dröjer.

”Ny trafiklösning kan bli aktuell”

Efter att ha förkastat olika förslag för trafiklösningar för Herrgårdsgärdet i Tenhult återstår nu bara två alternativ; att trafiken går genom det befintliga villakvarteret eller att trafiken kommer västerifrån.
– Vi tittar just nu lite på lite nya detaljer kring trafiklösningen västerifrån, avslöjar Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.


Läs även:

Därför hemlighålls trafiklösningen

Alternativen till trafiklösningarna för Herrgårdsgärdet är ett laddat ämne. Då samtliga alternativ har mött på motstånd från Tenhultsborna så väljer nu kommunen att hålla sina senaste planer för området hemliga.
– Det blir offentligt först på samrådsmötet, säger Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Förslaget: ”Höj priserna i Tenhult”

Brolösningen för att lösa trafiksituationen till de planerade bostäderna på Herrgårdsgärdet anses vara ett dyrt alternativ. Tenhultsbon Mattias Fejes tycker att en lösning, för att lösa finansieringen, skulle kunna vara att höja tomtpriset.

”Vi känner oss förföljda”

2009 köpte kommunen loss Anita Holmqvists hus och hon flyttade till ett annat hus 200 meter därifrån. Nu drabbas hon återigen av kommunens planer.
–Nu vill kommunen leda in trafiken precis utanför mitt sovrumsfönster. Vi känner oss förföljda av kommunen, berättar hon.

Ökad trafik i villakvarter oroar

Flera Tenhultsbor är oroliga för att det ska bli ökad trafik genom villakvarteren om kommunen går vidare med den föreslagna sträckningen för en ny väg till Herrgårdsgärdet. De ser hellre att kommunen väljer en brolösning med en övergång över järnvägen.

”Min son kunde ha blivit ihjälkörd”

Låt bli att utmana bussen. Den uppmaningen kommer från Johanna Sjöström, vars 15-årige son snubblade när han skulle springa ifatt en stadsbuss.
– Han hade änglavakt som klarade sig, säger hon.

Meriterad HV-produkt till Dalen

HC Dalen har gjort klart med en före detta SM-guldvinnare. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Jobbmässan lockar tusentals nyfikna

Jobbmässan på Elmia lockade flera tusen nyfikna besökare. Jnytt var på plats för att fota mässan.

Tre greps för grovt vapenbrott

Tre personer greps och anhölls under tisdagskvällen i Huskvarna, misstänkta för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Vätternrundan körs på ny väg

Anmälan till Vätternrundan 300 km flyttas fram en månad och öppnar den 27 november.
- Vi tittar på förändringar av bansträckningen som är relativt stora, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan. Innan vi öppnar anmälan vill vi kunna ge cyklisterna en tillräckligt bra bild av loppet de anmäler sig till.

Kidnappningen: Polisen vill ha hjälp

Sent i måndags kväll blev en person indragen i en bil vid Juneporten i Jönköping. Fyra personer, en kvinna i 50-årsåldern samt tre män som samtliga är mellan 20 och 30 år greps och sitter anhållna, misstänkta för grov misshandel och människorov.

Han var med i dejtingsåpan

I dejtingserien ”Middag med mitt ex” på TV3 får tittaren följa före detta par som har en sak gemensamt – de har någonting de behöver reda ut. I kvällens säsongspremiär äter Jönköpingsbon Jonatan Brengesjö, 28, middag med exet Lisa.

Bil voltade på E4 – två till sjukhus

Två personer fick föras till sjukhus efter en trafikolycka på Ljungarum där E4 och väg 40 möts. Båda bilarna var tvungna att bärgas bort och det bildades långa köer i eftermiddagstrafiken. En av förarna är misstänkt för att inte ha hållit tillräckligt avstånd till framförvarande fordon.
Artikel 2 av 19
Fortsatta protester mot trafiklösning
Tillbaka till startsidan